Menu Premium

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney naar Europa in 2014

Gamekings Redactie 07/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat krijg je als je een puzzle-adventure game en een puzzle-adventure game combineert? Een puzzle-adventure game! Dat is wat Nintendo gedaan heeft met Professor Layton en Phoenix Wright: Ace Attorney. Nintendo brengt Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney naar Europa in 2014, lang nadat de Japanners ermee konden spelen.

De game kwam uit op 29 november 2012 in Japan. We zijn ondertussen wel gewend dat veel Japanse games later naar ons land komen en ook nu is dat het geval. Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney brengt de puzzelelementen uit de Professor Layton-franchise en de gameplay uit Phoenix Wright: Ace Attorney samen. Professor Layton draait om, zoals de naam al doet vermoeden, Professor Layton. Hij is een bekend archeoloog en een ware heer. Als er ergens een mysterie opgelost moet worden, wordt Layton gevraagd om het klusje te klaren. Als speler zijnde krijg je te maken met verschillende soorten puzzels die uiteindelijk samen voor de oplossing moeten zorgen.

In Phoenix Wright: Ace Attorney speel je, ook niet geheel verrassend, met Phoenix Wright. Wright is advocaat en moet ervoor zorgen dat het recht altijd zegeviert. Hierbij komt kijken dat je verdachten moet ondervragen, bewijsmateriaal moet verzamelen en tonen in de rechtzaal, en zorgen dat je wint van de tegenpartij door er keihard tegenin te gaan.

Ondertussen kunnen we al geregelde tijd spelen met beide franchises en door het succes vond Nintendo het een goed idee om de krachten te bundelen tot één game. Zoals genoemd, is de game al geregelde tijd in de Japanse schappen te vinden en duurt het nog even voordat wij aan de slag kunnen met Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney. Een precieze datum is er niet, maar het wordt 2014.

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney naar Europa in 2014

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney naar Europa in 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch