Menu Premium

Probeert Nexon Valve te kopen?

Gamekings Redactie 27/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Probeert Nexon Valve te kopen? Er gaan geruchten van wel. Een Koreaans nieuws agentschap genaamd JoongAng meldt dat twee grote Koreaanse game bedrijven hun spaarvarkens bij elkaar gooien in een poging om Valve te kopen. JoongAng is één van de grootste media- en nieuwsbedrijven in Korea, en de twee bedrijven waar het om gaat zijn Nexon en NCsoft, ook niet bepaald lichtgewichten. Dus dit gerucht zou bij Mythbusters het predicaat ‘plausible’ krijgen.

Het volledige verhaal is als volgt: de directeuren van de beide Koreaanse bedrijven zouden deze week in Hawaï samen zijn gekomen om de overname te bespreken. Hoewel Valve met dikke titels als Half-Life en Team Fortress al beroemd is, zijn de Gangnam-stylers natuurlijk hoofdzakelijk geïnteresseerd in Steam, het online platform van Valve dat zo’n beetje de standaard is geworden in PC gameland.

Om maar even wat Wall Street informatie er tegenaan te gooien, Nexon heeft de meerderheid van de aandelen in NCsoft. Nexon is natuurlijk bekend van de MMO MapleStory, en NCsoft heeft net de hele MMO wereld een schop onder hun hol gegeven met het enorm succesvolle Guild Wars 2. Deze specialisten in MMO’s willen natuurlijk distributieplatform en accountmanagement systeem Steam hebben om hun games nog sterker neer te kunnen zetten.

Tot nog toe is deze liefde eenzijdig, want Nexon en NCsoft zouden dus druk zijn met het ‘kopen van’ Valve, maar Valve is totaal niet bezig met ‘verkopen’. Valve is een private onderneming, zonder aandelen, dus even op Ebay een meerderheid in het bedrijf kopen is er niet bij. De hele toko moet in zijn geheel worden opgekocht. Valve heeft op dit moment nog geen commentaar gegeven op de Koreaanse invasie. Grappig is dat Nexon zelf zegt dat de geruchten niet waar zijn. Maar ja, misschien zijn ze beïnvloed door hun ‘er is niets aan het handje, gewoon doorlopen’- noorderburen. Wat denk jij, is het een goede zaak als Valve eigendom wordt van Nexon-NCsoft?

Probeert Nexon Valve te kopen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch