Menu Premium

Pokemon Rumble U verschijnt in augustus in Europa

Karim Shehata 17/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo bracht eerder dit jaar Pokemon Rumble U uit in de Japanse eShop. De game, die zeer vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Skylanders, is in feite een co-op game waarbij het de bedoeling is samen met wat vrienden enkele Pokemon te lijf te gaan. De Japanners kunnen al sinds 24 april dit jaar aan de slag met de game, wat natuurlijk op de zenuwen werkt van de Europese Pokemon fan. Zij hoeven overigens niet veel langer meer te treuren, want Pokemon Rumble U verschijnt in augustus in Europa.

Dit betekent dat ook wij Nederlanders straks massaal aan de slag kunnen met het inscannen van Pokemon door middel van de Wii U GamePad. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle tot nu toe bekende Pokemon in de winkels komen te hangen, met allen hun eigen sterkte- en zwaktepunten. Het gaat hierbij om 649 verschillende Pokemon, waardoor je toch bijna een miljonair moet zijn wil je al de fysieke wezentjes in huis halen.

Pokemon Rumble U is overigens de eerste game die op de Wii U gebruik maakt van Near Field Communication, beter bekend als NFC. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Skylanders is dan ook dat er niet van alles aangesloten hoeft te worden, aangezien de GamePad de fysieke Pokemon figuurtjes scant.

Als we Nintendo moeten geloven, wordt de hardware van de Wii U overigens aardig op de proef gesteld door de game. Het bedrijf belooft ons namelijk dat er wel 100 Pokemon tegelijkertijd op het scherm kunnen verschijnen, zonder irritante vertragingen in de game. Het touchscreen van de GamePad kan daarnaast nog gebruikt worden voor verschillende gameplay elementen, bijvoorbeeld het laten ontploffen van bommen.

Persoonlijk heb ik helemaal niets met dit game concept, alhoewel ik begrijp dat het voor de jongere gamer natuurlijk een ware sensatie is om hiermee aan de slag te gaan. Overigens vind ik dat als er één franchise geschikt is om een game te maken die in de richting van Skylanders gaat, het wel Pokemon is. De game verschijnt op 15 augustus in de Nintendo eShop, maar nu al ben ik benieuwd wat jullie vinden van Pokemon Rumble U.

Pokemon Rumble U verschijnt in augustus in Europa

Pokemon Rumble U verschijnt in augustus in Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch