Menu Premium

PlayStation Now is niet per se de toekomst van PlayStation

Karim Shehata 08/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren werd tijdens de CES 2014-presentatie van Sony de gloednieuwe PlayStation Now-service onthuld. Hoewel we al een tijdje weten dat we in de toekomst veel games uit de PlayStation-catalogus naar de PlayStation 4 kunnen gaan streamen, is dit sinds gisteren dus officieel bekendgemaakt door Sony. Het Japanse bedrijf past voor deze service echter niet de gehele strategie aan, want PlayStation Now is niet per se de toekomst van PlayStation.

Dit geeft John Koller, marketingbaas bij Sony Computer Entertainment America, aan in een interview met CVG. “PlayStation Now is niet per se de toekomst van PlayStation, maar meer een filosofische verandering en realiteit waarmee we de manier waarop games gespeeld worden willen verbreden”, aldus de marketingbaas. Tijdens de CES-presentatie van gisteren werd ook duidelijk dat PlayStation Now niet alleen richting de PlayStation 4 komt, maar dat de brede catalogus van Sony in de toekomst ook te spelen zal zijn op onder meer televisies, tablets en smartphones. “Wanneer je kijkt naar de grote PlayStation 3-catalogus, willen we natuurlijk dat je dit opnieuw kunt ervaren op een ander PlayStation-platform. Wanneer je bijvoorbeeld een Sony Bravia TV tot je beschikking hebt, zou het natuurlijk ook geweldig zijn als je hier de DualShock 3-controller op zou kunnen aansluiten en dan ook onder meer de PS3-klassiekers kan ervaren.”

De man vervolgt zijn verhaal tegenover de Amerikaanse website door de innovatie van PlayStation Now te benadrukken. “Het grote voordeel van PlayStation Now is dat je onmiddellijk verder kunt spelen op een ander platform, zoals bijvoorbeeld een Bravia TV”, aldus een enthousiaste Koller. De Amerikaanse marketingbaas geeft daarnaast aan dat het spelen van de brede PlayStation-catalogus pas later aan de beurt komt op tablets en smartphones. De man geeft verder aan dat het nodig is om een DualShock 3-controller tot je beschikking te hebben wanneer je de games wilt gaan spelen op een Xperia-apparaat of Bravia TV. De service begint met PlayStation 3-games, terwijl later PS1, PS2 en PS4-games toegevoegd zullen worden aan de service.

Of wij in Europa echter überhaupt al dit jaar aan de slag kunnen met de service, is voorlopig nog onduidelijk. In Amerika kan er al vanaf aanstaande zomer aan de slag worden gegaan met PlayStation Now. Dat wij wat langer moeten wachten op PlayStation Now is volgens Sony te wijten aan het verschil in providers en brandbreedten in Europa. Het is dus hopen dat we niet net zolang moeten wachten op PlayStation Now als dat we bijvoorbeeld hebben moeten wachten op Netflix. Laatstgenoemde service mag dan niet veel met gamen te maken hebben, maar had soortgelijke redenen om er jaren over te doen om richting de meeste Europese landen te komen. Laten we hopen dat dit met PlayStation Now niet het geval gaat zijn.

PlayStation Now is niet per se de toekomst van PlayStation

PlayStation Now is niet per se de toekomst van PlayStation

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch