Menu Premium

PlayStation 4 devkits hebben de ontwikkeling van The Order: 1886 gered

Gamekings Redactie 13/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een game ontwikkelen is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is het idee er wel, maar de uitvoering laat nog te wensen over. De mensen achter Ready At Dawn wilden met The Order: 1886 de lat heel hoog leggen, maar het lukte steeds maar niet. De PlayStation 4 devkits hebben de ontwikkeling van The Order: 1886 gered, zeggen zij, want zonder de next-gen console op komst had deze game wellicht nooit het daglicht gezien.

Toen de ontwikkelaars van Ready At Dawn Studios, bekend van titels als Daxter, God of War: Chains of Olympus en God of War: Ghost of Sparta voor de PlayStation Portable, begonnen aan The Order: 1886, wilden zij het onderste uit de kan halen. Met ondersteuning van Sony Santa Monica was er het idee om zo groots mogelijk uit te pakken, maar voor hun gevoel was dat niet mogelijk met de techniek van de PlayStation 3. Creative Director Ru Weerasuriya liet in een interview weten dat ze expres gewacht hebben op de devkits van de PlayStation 4, om zich niet beperkt te voelen qua mogelijkheden.

Met The Order: 1886 willen zij ons een kijkje geven in de periode na de Industriële Revolutie. In een Victoriaanse steampunk-setting, gebaseerd op de realiteit van die tijd, is het de bedoeling om de wereld te verbeteren. Zoals we kennen uit bijvoorbeeld de Assassin’s Creed franchise zullen we bekende gezichten uit de geschiedenisboeken gaan tegenkomen. Veel details zijn er nog niet, maar de trailer die getoond werd op de E3 heeft ons hoopvol gestemd.

Was het een goede keuze van Ready at Dawn om te wachten op de PlayStation 4? Heb je het vertrouwen dat The Order: 1886 groots en episch wordt?

PlayStation 4 devkits hebben de ontwikkeling van The Order: 1886 gered

PlayStation 4 devkits hebben de ontwikkeling van The Order: 1886 gered

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch