Menu Premium

Phil Spencer gelooft in hardware upgrades voor consoles

Karim Shehata 01/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Phil Spencer heeft vorige week tijdens het Microsoft-evenement dat plaatsvond in San Francisco enkele pittige uitspraken gedaan. De Xbox-baas denkt namelijk dat er een einde gaat komen aan console-generaties en strooide met woorden als “hardware innovation”. Jawel, Phil Spencer gelooft in hardware upgrades voor consoles.

Specifiek is er niets aangekondigd als hardware upgrade voor de Xbox One, maar Phil Spencer lijkt zelf in te zien dat de console van Microsoft niet het krachtigste apparaat is wat bij veel mensen in huis staat. “Als je kijkt naar consoles, geloof ik dat we binnenkort meer hardware innovatie gaan zien dan ooit. Je zult ons zien komen met nieuwe hardware tijdens een generatie, welke zowel backward als forward compatible zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Universal Windows Application, die bovenop het Universal Windows Platform draait. Dit zorgt ervoor dat we de ons kunnen focussen op hardware innovatie, terwijl oudere games nog gewoon speelbaar zijn.”

Phil Spencer voegde daar aan toe dat het dus mogelijk zo gaat zijn dat Xbox One-gebruikers in de toekomst optionele hardware upgrades kunnen gaan toepassen op hun console, waardoor deze kan blijven concurreren met PC’s, mobiele telefoons en andere technologieën die krachtiger kunnen zijn dan de Xbox One.

“Op een PC kan ik nog altijd Doom en Quake spelen, maar ik kan ook games in 4K spelen en m’n bibliotheek met games blijf ik altijd houden. Hardware innovatie kan daardoor door blijven gaan, terwijl de software kan profiteren en ik niet een complete sprong naar een nieuwe generatie hoef te nemen en alles verlies wat ik eerder speelde,” aldus Spencer.

Enkele gewaagde uitspraken dus van Phil Spencer, die overigens later aangeeft met dit monoloog niets officieel aan te kondigen. Zie jij een toekomst voor je waarbij je consoles optioneel kunt upgraden? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Polygon

Phil Spencer gelooft in hardware upgrades voor consoles

Phil Spencer gelooft in hardware upgrades voor consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch