Menu Premium

OUYA komt op 28 maart naar de Kickstarter backers

Gamekings Redactie 01/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

OUYA komt op 28 maart naar de Kickstarter backers, zo hebben de makers achter de nieuwe console vandaag bekend gemaakt. En daarmee is de geboorte van de Android-console bijna een feit. Volgens het blog op de officiële website worden de machientjes’ as we speak’ in elkaar gedraaid in de fabriek. En dat is volgens de makers nog maar het begin, want de werkelijke launch voor de rest van de wereld volgt in juni.

“In de tussentijd zullen tienduizenden van jullie de OUYA toegestuurd krijgen, en jullie kunnen dan onmiddelijk aan de slag. Daarnaast zie je de OUYA van dichtbij verder groeien over de komende weken en maanden. We blijven namelijk nieuwe features toevoegen, de gebruikerservaring bijschaven en met meer games komen.”

Het verhaal van OUYA is tot dusver één van Kickstarters’ meest succesvolle sprookjes. Ondanks het niet geringe doel van 950.000 dollar waarmee ze het project leven in wilden blazen, liep binnen dertig dagen de teller naar een verpletterende acht miljoen dollar. Daarmee kwam de console ook op de radar van gamers wereldwijd, en sindsdien is er hevig gedebatteerd door journalisten of de OUYA zijn gouden start kan waarmaken op de lange termijn.

De mensen van OUYA geloven in ieder geval heilig in hun missie voor een open console-platform, en hebben recentelijk de toon gezet met hun gamedesign-wedstrijd CREATE. Zeven winnaars zijn daarin aangewezen en op de release-lijst gezet. We zetten ze even voor je op een rij.

  • Hoofdprijs: Strange Happenings on Murder Island (Free Lives)
  • Meest verrassend: Television (Laboratory Games LLC)
  • Vier knoppen en twee sticks: Bombball (E McNeill)
  • Meest meeslepend: Whispering Willows (Nigh Light Interactive)
  • Visueel indrukwekkend: Pipnis (Santa Ragione)
  • Best speelbaar op de bank met vrienden: 2D Cube Zombie Platformer (Molinware)
  • Beste game gemaakt met de Unity Engine: Stikbold (Team Stikbold)

Andere ontwikkelaars die hebben toegezegd games voor de console te maken zijn Kim Swift met Airtight Games, Minority Media van Papo & Yo, en The Ball van Tripwire Interactive.

Om te laten zien dat de band van OUYA met indie-ontwikkelaars voorop staat in het business-model, hebben de makers Kellee Santiago aangetrokken. Als mede-oprichter van thatgamecompany (studio achter Journey) en partner van Indie Fund, staat zij middenin de wereld waar de games vandaan moeten komen.

“OUYA snapt het,” aldus Santiago over haar komst. “Dit is het eerste console-bedrijf dat echt begrijpt hoe belangrijk het is om alle drempels weg te halen voor het ontwikkelen van games. Door dit proces voor iedereen toegankelijk te maken, zet OUYA nieuwe deuren open voor console gaming.”

Duidelijk is dat ze bij OUYA niet kunnen wachten op de eerste verscheping van de consoles naar hun nieuwe eigenaren. In Amerika ligt hij vanaf juni in de winkels voor 99 dollar, wat hij bij ons kost is nog niet bekend. Geeft ons nog net genoeg tijd om te speculeren of de console een succes wordt. Heb jij nog profetische woorden voor hun spannende launch, en laat ons ook meteen weten of je zelf geïnteresseerd bent in de goedkope console?

OUYA komt op 28 maart naar de Kickstarter backers

OUYA komt op 28 maart naar de Kickstarter backers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch