Menu Premium

Ontwikkelaar van EverQuest Next focust zich op de PC-versie

Karim Shehata 12/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony Online Entertainment is op het moment hard bezig om twee games die eerder op de PC zijn verschenen naar de PlayStation 4 te porten. Hoewel DC Universe Online ook al is verschenen op de PlayStation 3, neemt dat niet weg dat de ambitieuze ontwikkelaar nog steeds bezig is met het porten van de superhelden-game. Daarnaast is Sony Online Entertainment ook bezig om het op de PC redelijk populaire PlanetSide 2 naar de PlayStation 4 te brengen. Wie denkt dat dit ook voor het vorige maand (opnieuw) aangekondigde EverQuest Next geldt, zit er flink naast. De ontwikkelaar van EverQuest Next focust zich op de PC-versie, waardoor een PlayStation 4-versie voorlopig niet aan de orde lijkt te zijn.

Dit blijkt uit een interview met David Georgeson, producer bij Sony Online Entertainment. “We zouden dom zijn als we niet zouden kijken naar andere businessmodellen, maar op dit moment zijn we alleen-, en tevens erg serieus bezig met de PC-versie van de game”, aldus Georgeson. “Ons bedrijf weet veel over de PlayStation 4, zoals je kunt zien bij DC Universe Online en PlanetSide 2, dus we hebben veel mensen in dienst die extreem gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen voor de PlayStation 4”, aldus de producer van Sony Online Entertainment. De man meldt daarnaast dat een PlayStation 4-versie dus zeker niet compleet uitgesloten wordt, maar dat de ontwikkelaar van EverQuest Next op dit moment op geen enkele manier bezig is een versie voor de next-gen console.

Sony Online Entertainment, vaak afgekort tot SOE, heeft dus voorlopig niet drie, maar twéé games in petto voor de PlayStation 4. Van DC Universe Online en PlanetSide 2 is de verwachting dat de toekomstige PlayStation 4-bezitters daarmee aan de slag kunnen voordat de zomer van 2014 is begonnen, terwijl we over een release van EverQuest Next alleen kunnen zeggen dat de game ergens in 2014 gaat verschijnen. Het is dus nog even wachten!

Ontwikkelaar van EverQuest Next focust zich op de PC-versie

Ontwikkelaar van EverQuest Next focust zich op de PC-versie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch