Menu Premium

Noord-Korea gebruikt Modern Warfare 3 voor een anti-Amerika video

Gamekings Redactie 05/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Noord-Korea is een land dat eigenlijk te bizar is om uit te kunnen drukken in woorden. Het is een land dat in een belachelijke droomwereld lijkt te leven en als enige doel heeft de wereld te overheersen. Zo heeft het Noord-Koreaanse televisienetwerk Uriminzokkiri (ja zo heet het echt) een anti-Amerika video gemaakt, waarin gameplay beelden van Call of Duty: Modern Warfare 3 zitten. Namelijk de raketaanval op New York. Dus, Noord-Korea gebruikt Modern Warfare 3 voor een anti-Amerika video, maar waar gaat het eigenlijk over?

De video is naast anti-Amerika propaganda ook een ode aan het ‘succes’ dat de raketingenieurs hebben bereikt afgelopen jaar. En het dient ook als een soort promotiefilmpje voor de zogenaamd aankomende nucleaire test. In de tekst van het filmpje zou kennelijk staan: “Ergens in de Verenigde Staten rijzen zwarte rookwolken op. Het lijkt erop dat het nest van slechtheid aan het branden door het voor wat ze zelf heeft gestart.” Nu is mijn Noord-Koreaans ietwat beperkt dus weet ik eigenlijk niets zeker behalve dat Activision waarschijnlijk geen toestemming heeft gegeven aan de Noord-Koreanen om de beelden van Call of Duty: Modern Warfare 3 te mogen gebruiken voor een anti-Amerika video.

De propagandavideo is niet alleen één van de meest slecht bewerkte video’s ooit,  hij wordt ook nog eens begeleid door een cover van “We Are the World” van Lionel Richie en Michael Jackson. Alsof dit nog niet triest genoeg was besloten de hoge piefen bij de staatstelevisie dat beelden uit Call of Duty: Modern Warfare 3 (vanaf 2:10) de boodschap wel over zouden brengen. Het valt overigens wel op dat er Amerikaanse elementen op een positieve manier worden gebruikt in deze anti-Amerika video, de Call of Duty: Modern Warfare 3 beelden daargelaten.

Het is maar goed dat, ondanks deze glorieuze video, geen enkel mens met meer IQ punten dan een broodkruimel de Noord-Koreanen serieus neemt. Wat denk jij van deze onbedoeld ludieke actie van Noord-Korea?

Noord-Korea gebruikt Modern Warfare 3 voor een anti-Amerika video

Noord-Korea gebruikt Modern Warfare 3 voor een anti-Amerika video

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch