Menu Premium

Nintendo kondigt Super Mario 3D World aan

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo start zijn offensief voor de twijfelende gamer met een titel waar bijna iedereen op zit te wachten. Nintendo kondigt Super Mario 3D World aan, en zet daarmee de rode loodgieter opnieuw aan het werk om de Wii U op koers te houden in de console wars.

Wat meteen opvalt is de vergelijkbare stijl van de platformer met zijn evenknie op de Nintendo 3DS, Super Mario 3D Land. Het lijkt daarmee officieel de nieuwe huisstijl voor de gamedesigners van Nintendo. Niet geheel verrassend, gezien het grote succes van Super Mario 3D Land, maar sommigen kijken natuurlijk met minstens zo veel plezier terug op de Galaxy-reeks. Wie weet zien we daar ooit ook nog een vervolg van.

Nintendo doet waar het goed in is met zijn franchises door het spel toegankelijk te maken voor meerdere spelers tegelijk. Met een vier speler co-op met Luigi, Mario, Toad en Peach wordt er hopelijk garant gestaan voor ouderwetse co-op pret in de huiskamer. Door alle figuren van verschillende vaardigheden te voorzien probeert Nintendo samenwerking te stimuleren op een wijze die de co-op functie van extra diepgang voorziet.

Ook trekken ze een nieuw beestje uit de kast waarvan het kostuum niet zou misstaan op een kinky feestje. Nadat Mario zich al in eerdere delen heeft moeten hijsen in het pak van onder andere een hommel, een schildpad en een wezel-achtig figuur dost hij zich nu uit als een kat. Cat Mario is daarmee een feit, en met de bijbehorende power-up is Mario in staat zijn tegenstanders te krabben en tegen muren op te klimmen.

Het feestje gaat los in december van dit jaar en lijkt daarmee een ideale game voor de feestdagen te worden. Dan wordt het misschien wel de tijd om daar meteen een noodzakelijke Wii U voor bij te schrijven op het verlanglijstje, want de game wordt natuurlijk uitsluitend op dit platform uitgebracht. En daarmee rijst de vraag of deze Mario een systemseller voor je is? De 2D-mario aan het begin van de cyclus heeft nog lang niet iedereen overtuigd, dus bij Nintendo zitten ze met de vingers gekruist dat de 3D-versie de klus wel klaart.

Nintendo kondigt Super Mario 3D World aan

Nintendo kondigt Super Mario 3D World aan

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch