Menu Premium

Nieuwe ID@Xbox-games onthuld

Gamekings Redactie 10/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als het aan Microsoft ligt, moet het initiatief dat ID@Xbox heet het voorkeursplatform voor onafhankelijke ontwikkelaars gaan worden en daarom zijn er vandaag twee nieuwe ID@Xbox-games onthuld. Onder deze twee games is er één waarschijnlijk wel bekend bij het grote publiek.

UPDATE: Ontwikkelaar Team 17 heeft zojuist officieel aangekondigd dat Worms: Battlegrounds eraan zit te komen voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Voorlopig is er echter nog niet veel bekendgemaakt over de game door de ontwikkelaar. Op dit moment weten we alleen dat de game ergens in 2014 moet gaan verschijnen en dat Team 17 de game zelf zal gaan uitgeven. Dit zal de studio gaan doen middels het ID@Xbox-programma op de Xbox One, terwijl de PlayStation 4 ook haar eigen programma’s kent om ontwikkelaars zelf een game te laten uitgeven.

Om Sony’s indie-offensief wat wind uit de zeilen te nemen, heeft Microsoft het Independent Developers Publishing Program voor de Xbox One in het leven geroepen. Onafhankelijke ontwikkelaars ontvangen van Microsoft kosteloos twee developement kits en evenals toegang tot een scala aan tools die het creatieproces zo gestroomlijnd mogelijk moeten maken. Daarnaast krijgen ID@Xbox-ontwikkelaars de mogelijkheid om alle functionaliteiten van de Xbox One, zoals bijvoorbeeld Kinect, de Achievements en Xbox SmartGlass naar wens te implementeren.

Vandaag kwam Microsoft met de onthulling van twee games die deel uit moeten gaan maken van de eerste golf ID@Xbox-games. De één is een nieuwe Worms-game waarover vooralsnog niet veel bekend is, behalve dan dat de game wordt ontwikkeld door het vertrouwde Team 17. Dat de game een overdaad aan humor, geweld en moordlustige wormen gaat bevatten, lijkt dus een zeer veilige aanname te zijn.

De tweede game, genaamd Ninjutsu, doet ons sterk denken het het hele concept waarop bijvoorbeeld Pac Man is gebaseerd, maar dan met handgetekende, koddige eekhoorns die tegelijkertijd claimen ninja’s te zijn. De game is overigens al een tijdje beschikbaar voor Windows Phone, waardoor de game niet voor iedereen even nieuw is. Microsoft heeft overigens nog een erg duidelijke omschrijving van deze game: “Eis dierbare eikels terug in unieke levels, terwijl je een toenemend aantal vijandelijke vossen ontwijkt”. De game is handen van ontwikkelaar Ninjabee, welke in het verleden al verantwoordelijk was voor enkele Xbox Live Arcade-titels.

Naar verwachting wordt de eerste golf ID@Xbox-games in maart in het wild losgelaten. Gaat Sony op indie-vlak een waardige tegenstander krijgen? Het antwoord daarop kunnen we waarschijnlijk pas na een paar jaar geven, want het ID@Xbox-programma is zo oud nog niet.

Nieuwe ID@Xbox-games onthuld

Nieuwe ID@Xbox-games onthuld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch