Menu Premium

Nieuw crowdfunding-platform voor games gelanceerd

Rik Koning 18/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag is een nieuw crowdfunding-platform online gegaan, genaamd Fig. Deze nieuwe site voor het financieel ondersteunen van goede ideëen zal zich – in tegenstelling tot marktleider Kickstarter – volledig richten op games. Hierdoor verwachten de oprichters effectiever de gamestudio’s te kunnen steunen en betere opties te bieden, specifiek gericht op game design.

Fig is mede opgericht door Justin Bailey, voormalig COO van studio Double Fine. Volgens Bailey was het tijd om videogames hun eigen crowdfunding-platform te bieden, in plaats van te worden geschaard onder de Kickstarter-categorie ‘spellen’ – omringd door kaartspellen en legpuzzels. In tegenstelling tot de gewoonlijke crowdfunding zul jij verder ook zelf een slaatje kunnen slaan uit de projecten die op Fig gesteund worden. De oprichters komen namelijk met een zogenaamde ‘investment crowdfunding’. Met deze nieuwe vorm van crowdfunding kunnen investeerders een deel van de eventuele opbrengt krijgen, mocht de game een groot succes worden. Investment crowdfunding is een reactie op het grote succes van de Oculus Rift, waarbij het concept na een succesvolle Kickstarter voor 2 miljard aan Facebook werd verkocht.

Fig wordt gerund door ervaren game developers, die ieder weten hoe het is om een game te publishen of te crowdfunden. Zo is de bovengenoemde Justin Bailey onder meer bekend van Broken Age, een game die in 2012 in ontwikkeling ging na een succesvolle Kickstarter-campagne. Op Fig kan inmiddels het eerstvolgende project gesteund worden, te weten de space exploration game Outer Wilds. Denk jij je in de crowdfunding van Fig te gaan verdiepen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: GamesIndustry – Fig

Nieuw crowdfunding-platform voor games gelanceerd

Nieuw crowdfunding-platform voor games gelanceerd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch