Menu Premium

Namco Bandai gaat binnenkort drie indie-games uitgeven

Lisette Atsma 05/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gezien steeds meer indie-games een groter publiek weten te bereiken, wordt het ook steeds aanlokkelijker voor mainstream uitgevers om indie-games uit te gaan geven.Dit is een trend die de Japanse uitgever Namco Bandai lijkt te hebben omarmt. Namco Bandai gaat binnenkort drie indie-games uitgeven, namelijk Beware Planet Earth!, Platformines en GoD Factory: Wingmen.

Beware Planet Earth! van Lightmare Studio was in 2012 al uitgegeven voor de PC en is dus al even te spelen, maar de vernieuwde versie zal ook worden uitgebracht voor iPhone, iPad en Steam . De game is een mix van tower-defense en tijdsmanagement in een game, waarbij je koeien moet redden van een invasie van marsmannetjes. De volgende game is GoD Factory: Wingmen en deze is gemaakt door Nine Dots Studios. In groepen van vier tegen vier moet je de schepen van de vijand vernietigen, en punten scoren op je eigen schepen te upgraden. Als klap op de vuurpijl geeft Namco Bandai Platformines uit, welke wordt ontwikkeld door Magico Soft.De game is een 16-bit platform rpg/shooter mix gericht op de fans van retro-games. Je moet je een weg zien te banen door een netwerk van willekeurig gegenereerde mijnen gevuld met valkuilen, vijanden en schatten.

Alle drie de games zullen beschikbaar worden gemaakt op verschillende consoles: Beware Planet Earth voor de iPhone, iPad en Steam, terwijl zowel Platformines als GoD Factory ook op Steam gaan verschijnen. De enige game waar momenteel een releasedatum voor bekend is gemaakt is Platformines, want deze verschijnt op 27 maart. Namco Bandai heeft echter beloofd dat alle drie de games dit jaar gaan verschijnen. Nu is het natuurlijk alleen de vraag of het goed of slecht nieuws is dat indie-studios zich aan grote uitgevers zoals Namco Bandai koppelen op hun games uit te geven. De tijd zal het ons leren.

Namco Bandai gaat binnenkort drie indie-games uitgeven

Namco Bandai gaat binnenkort drie indie-games uitgeven

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch