Menu Premium

Missile Command record is na 31 jaar gebroken

Gamekings Redactie 18/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben geen idee of het Zweedse koningshuis lintjes uitdeelt, maar anders weten we zeker dat Victor Sandberg er één verdient. Want deze beste man heeft het onmogelijke geflikt: het Missile Command record is na 31 jaar gebroken. Dikke kans dat je met deze prestatie niet onmiddelijk op de radar van het koningshuis verschijnt, maar dat zou wel moeten want de geleverde arbeid is van Olympische proporties.

Welgeteld 56 uur onafgebroken heeft hij moeten spelen op één luttele coin om met 81,796,035 punten het oude record te verbreken. De lat was met 80,364,995 punten al sinds 1982 absurd hoog gelegd door naamgenoot Victor Ali. Als je al bedenkt hoe (zenuw)slopend eenmaal 56 uur spelen moet zijn, bedenk dan ook dat deze poging waarschijnlijk vooraf gegaan is door vele pogingen van 40+ uur die aanvankelijk tot niks hebben geleid. Over doorzettingsvermogen gesproken.

Natuurlijk moet je een beetje gek zijn om dit soort klussen te klaren, maar we hebben niks dan respect voor deze man. Al sinds de legendarische documentaire King of Kong zijn we op de hoogte gebracht van het bestaan van een klein clubje fanatiekelingen die onvermoeibaar strijdt voor records in de klassieke arcade-games zoals Pac Man, Donkey Kong, Q*bert en dus ook Missile Command.

Als je deze film nog niet hebt gezien, kunnen we je hem niet krachtig genoeg aanraden. De documentaire geeft een (hilarische) kijk in dit wereldje waar jaloezie, nijd, verafgoding en keiharde professionaliteit allemaal hun plaats hebben. Enerzijds lach je hoofdschuddend om de vele vreemde snuiters die dit obscure genre rijk is, maar tegelijkertijd dwingen ze een enorm respect af met hun onmenselijke prestaties.

Voor wie het allemaal moeilijk kan geloven is Google de weg naar de livestream die bij dit record heeft meegedraaid. Het is namelijk een vereiste voor een dergelijk record dat de hele poging is opgenomen, om valsspelerij uit te sluiten. Zo kunnen de scheidsrechters van Twin Galaxies, een organisatie voor het bijhouden van records in videogames, eens rustig die hele 56 uur aan Missile Command bekijken alvorens het record officieel te bevestigen.

Dat is intussen gebeurd dus, en daarom kunnen we nu terecht een diepe buiging maken: All Hail the New King Victor Sandberg!

Missile Command record is na 31 jaar gebroken

Missile Command record is na 31 jaar gebroken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch