Menu Premium

Minecraft: Xbox 360 Edition is 12 miljoen keer verkocht

Gamekings Redactie 04/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als gamer moet je soms gewoon eens lekker je creativiteit kwijt kunnen en een aardige grote groep gamers vindt verlichting in Minecraft. Blokken stapelen, buiten vechten tegen een zombie en je helemaal de pleuris schrikken als je in een grot ineens wordt opgeblazen door een Creeper. Dit zijn allemaal dingen die Minecraft goed omschrijven en dit alles in combinatie met de ultieme vrijheid die je hebt, maakt deze game onwijs geliefd onder een hele grote groep gamers. Rond de game is er nu goed nieuws te melden, want Minecraft: Xbox 360 Edition is 12 miljoen keer verkocht en dat is een heuse mijlpaal.

Voor degene die kunnen aanwijzen in welke grot zij hebben gelegen de afgelopen jaren, hier toch nog even een kleine uitleg van wat Minecraft precies is. Je bent een personage in een wereld die random wordt gegenereerd. Door middel van het maken van bouwwerken en het doorzoeken van grotten probeer je te overleven. Alles is mogelijk, zover als je fantasie reikt. Minecraft is al sinds 2009 op de PC te spelen in de vorm van een alpha-versie, maar in de loop der tijd is het spel uitgegroeid tot een waar begrip. In 2011 kwam de game officieel uit voor de PC en in de jaren die volgde kwamen hier ook allerlei andere platforms bij. In totaal zijn er meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht van Minecraft. Dit is vooral te danken aan de ultieme vrijheid die je hebt, want of je nu besluit om achter koeien aan te gaan rennen of het witte huis na te bouwen, het maakt allemaal niet uit.

Ondertussen is de Xbox 360-versie van Minecraft al 12 miljoen keer over de toonbank gegaan en dat is reden voor een feestje. Eerder dachten Microsoft, Mojang en 4J Studios namelijk niet meer dan 1 miljoen exemplaren te verkopen. Dit zorgt er voor dat Minecraft op gelijke hoogte komt te staan met Battlefield 1943, welke al jaren via Xbox Live te verkrijgen is. Minecraft staat er om bekend dat er met enige regelmaat een update uitkomt en dat geld ook voor de Xbox 360-versie. Afgelopen week is de veertiende update uitgekomen en de vijftiende staat ook al voor de deur. PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game staan ook in de startblokken, maar wanneer we daar mee aan de slag kunnen, is nog niet bekend.

Minecraft is een echte aanrader om te spelen als je kampt met een te grote fantasie. Een klein nadeel is echter wel dat de game redelijk moeilijk te begrijpen is als je geen vrienden hebt om het uit te leggen. Gelukkig is er in dit geval altijd nog het internet! Een goed voorbeeld van de vrijheid die je hebt in Minecraft kun je in onderstaande afbeelding zien. Wie oh wie herkent het?

Minecraft: Xbox 360 Edition is 12 miljoen keer verkocht

Minecraft: Xbox 360 Edition is 12 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch