Menu Premium

Microsoft kondigt Phantom Dust aan

Gamekings Redactie 09/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat ze een oude klassieker in de vorm van Killer Instinct naar de Xbox One hebben gebracht, is het nu de beurt aan een andere ietwat onbekendere cult classic. Microsoft kondigt Phantom Dust aan en brengt de game, die origineel een Xbox exclusieve titel was, naar de Xbox One.

De originele Phantom Dust is in de tijd niet uitgekomen bij ons in Europa, maar was in Japan en Noord-Amerika een geliefde cultgame. Ook de critici waren lovend over de game, dus het is verrassend te noemen dat de game nooit in Europa is verschenen. De game verscheen in 2004, al zo’n tien jaar geleden. De originele Phantom Dust was een online vecht spel dat zich afspeelde in een afgesloten arena. Yukio Futatsugi, de man achter Panzer Dragoon, was verantwoordelijk voor de game. Niet de minste originele Xbox titels. Phantom Dust zal op de Xbox One geheel nieuwe gameplay en graphics krijgen.

Dit nieuws zal in Europa niet inslaan als een bom, maar zal in Japan en Amerika zeker wat gelukkige gamers opleveren. Dit laat ook zien dat Microsoft nog steeds Japan niet is vergeten. Microsoft hoopt natuurlijk ook dat wij Europeanen de game gaan oppakken, maar of het ook hier een grote (cult)hit gaat worden, is nog afwachten geblazen.

Microsoft kondigt Phantom Dust aan

Microsoft kondigt Phantom Dust aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch