Menu Premium

Microsoft Game Studios is nu een multi-platform studio

Gamekings Redactie 22/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zeggen wij Microsoft en games, dan zeg jij natuurlijk Xbox. Maar het bedrijf is meer dan alleen een naam op de consolemarkt als het op games aankomt. Phil Harrison, de vice-president van Interactive Entertainment Business, zegt dat de firma nu niet alleen te maken heeft met consolewars samen met onze grote vrienden Sony en Nintendo, maar ook rivalen in andere markten. En daar komen ook grote namen bij kijken zoals Google. Dus Microsoft Game Studios is nu een multi-platform studio.

“We zijn niet alleen games aan het maken voor de Xbox 360, we maken ook ervaringen voor SmartGlass en toegewijde games voor Windows Phone 8 en Windows 8. We denken dat dit onze competitieve kaart vergroot. We zijn niet langer alleen aan het concurreren met traditionele console bedrijven, maar ook bedrijven als Google, Amazon en natuurlijk Apple. We vinden dit fantastisch. We denken dat dit goed voor ons en de industrie is, en dat dit ons agressiever en met meer vastberadenheid verder beweegt  in deze netwerk generatie.”

“We zien Microsoft nu als een device en service bedrijf. Er is geen organisatie die deze strategie meer precies en bondig belichaamd als Microsoft Studios binnen de interactieve entertainment business.”

Onder leiding van Rare developer Lee Schuneman heeft het bedrijf al een mobiel en tablet studio in Londen waar ze onderzoek doen naar nieuwe manieren om te gamen op verschillende toestellen.

“We bouwen een 21ste eeuw studio, één die niet retail games maakt, één die voor verschillende platformen ontwikkeld zoals Windows 8 met nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe manieren om te gamen”, aldus Harrison. Vastberaden klinken ze zeker, daar bij Microsoft. Dat het bedrijf een trukendoos met heel wat inhoud heeft, wisten we natuurlijk al. Wat dit betekent voor de toekomst op game gebied? Misschien niet iets waar je wakker van hoeft te liggen, maar we gaan wel meer van de ontwikkelaar zien.

Microsoft Game Studios is nu een multi-platform studio

Microsoft Game Studios is nu een multi-platform studio

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch