Menu Premium

Microsoft gaat hard optreden tegen gekloonde games in de Windows Store

Karim Shehata 17/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sommige games maken voor een langere tijd een zeer grote indruk. Een goed voorbeeld hiervan is Braid, een platformer die in de zomer van 2008 al op Xbox Live Arcade verscheen. De indrukwekkende titel maakte binnen twee jaar na deze release ook zijn sprong naar onder meer Windows, Mac en de PlayStation 3, maar ook in 2014 maakt de game blijkbaar nog steeds een grote indruk. Zo zijn er nu titels te vinden in de Windows Store met de naam Brady Jump en Braidy’s Adventure. Dat deze titels niet meer lang te vinden zijn in de virtuele Windows-winkel is inmiddels duidelijk geworden, want Microsoft gaat hard optreden tegen gekloonde games in de Windows Store.

Wat Microsoft zichzelf kan aanrekenen in dit drama, is het feit dat er zelfs reclame is gemaakt voor de gekloonde titels op het eigen Surface-account op Twitter. Verder kunnen we het Amerikaanse bedrijf, verantwoordelijk voor services als Xbox Live, Outlook en Windows, niet erg veel kwalijk nemen in dit kleine Windows-drama. Het bedrijf geeft aan een zeer makkelijk formulier te hebben om aan Microsoft aan te geven dat jouw product gekopieerd of geschaad is door een ander. “Microsoft respecteert de intellectuele eigendommen van iedereen en daarom vragen wij ook iedereen die een applicatie wilt toevoegen aan de Windows Store, of zij de eigendommen van een ander geen schade toebrengen”, aldus het Amerikaanse bedrijf in een reactie.

Hopelijk kan het bedrijf hard optreden tegen de mensen die in dit geval de game Braid klonen, want het pareltje heeft wat mij betreft geen negatieve aandacht verdiend.Laten we dus maar hopen dat het bedrijf snel en hard optreedt tegen de mensen die de game van Jonathan Blow klonen, want inspiratieloos inbreuk maken op een IP die aan iemand toebehoort, is volgens de schrijver in kwestie op z’n minst zielig te noemen. Ach, Jonathan Blow zou het natuurlijk ook als een compliment kunnen zien voor zijn prachtige werk uit 2008.

Microsoft gaat hard optreden tegen gekloonde games in de Windows Store

Microsoft gaat hard optreden tegen gekloonde games in de Windows Store

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch