Menu Premium

Microsoft bevestigt de ontslagronde bij de Xbox-divisie

Karim Shehata 03/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer we ieder jaar kijken naar de E3 en de massale opkomst bij bijvoorbeeld Firstlook, zou je denken dat het geweldig gaat met de game-industrie. Dit is vaak echter meer een verbloeming van de realiteit, want het gaat niet altijd overal even goed. Zo heeft Sony laatst in het Verenigd Koninkrijk meerdere mensen ontslagen bij onder meer SCE London Studio en de ontwikkelaar achter Driveclub mist inmiddels ook wat medewerkers. Nu is het de beurt aan de directe concurrent van Sony, want Microsoft bevestigt de ontslagronde bij de Xbox-divisie.

Eerder vanochtend doken er al geruchten op, terwijl er gisteren al tweets verschenen van de inmiddels ex-medewerkers van Microsoft Studios. Nu zijn de onstlagen bevestigt door Microsoft zelf door middel van een persbericht. “Bij Xbox is het ons doel om telkens nieuwe leuke, sociale en interactieve entertainment te maken. Om deze doelen waar te kunnen maken, evalueren we altijd onze ontwikkelingsprioriteiten en deze leiden soms tot beslissingen om onze focus te verleggen”. Wat Microsoft hier dus heel mooi vertelt, is dat er gisteren een ontslagronde heeft plaatsgevonden bij Microsoft Studios. Slecht nieuws dus voor sommige medewerkers van het bedrijf.

De reacties van de tot nog toe ontslagen medewerkers die hier een tweet over de wereld instuurde, reageerde overigens verassend. “Ik ben ontslagen bij Microsoft Studios vandaag. Ik ben vrij!”, aldus een tweet van Patrick Loughman, voormalig artist bij Microsoft Studios. Ex-medewerker Elbert Perez, die ook gisteren is ontslagen bij Microsoft Studios, is zelfs al begonnen met zijn eigen Kickstarter-project, genaamd Habitat. Erg duidelijk is nog niet wat dit Kickstarter-project voor moet stellen en daarnaast is het ook onduidelijk of de ontslagronde te maken heeft met de promotie van Phil Spencer. Hij is namelijk sinds deze week de nieuwe baas van de Xbox-divisie, waardoor het in ieder geval niet onaannemelijk is dat deze promotie hier wat mee te maken heeft. Voorlopig is dat echter speculatie, want voorlopig moeten we het doen met de bovenstaande reactie van Microsoft.

Microsoft bevestigt de ontslagronde bij de Xbox-divisie

Microsoft bevestigt de ontslagronde bij de Xbox-divisie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch