Menu Premium

Met de Black Ops 2 Prestige Mode begin je niet helemaal opnieuw

Gamekings Redactie 29/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de Black Ops 2 Prestige Mode begin je niet helemaal opnieuw, zo meldt Treyarch design director David Vonderhaar. De vele uurtjes die je in de komende Call of Duty steekt om te pronken met een befaamd Prestige-icoontje, zullen dus niet compleet voor ‘niks’ zijn. Vonderhaar spreekt op de Eurogamer Expo over de verandering die het ‘prestigen’ in Black Ops 2 met zich meebrengt.

“Gefeliciteerd, hier heb je een nieuw icoontje. Herhaal de hele game. Wat?”, grapte David tijdens zijn presentatie. Jij was waarschijnlijk net zo verbijsterd toen je voor het eerst met klamme handjes door de waarschuwingen heen klikte, om de Prestige Mode in Call of Duty te starten. Boem! In één klap al je wapens en andere gear weg, voor een lullig, “prestigieus” icoontje. Dat een anticlimax noemen, zou een understatement zijn. Tja, het hield je in ieder geval wat langer bezig met de multiplayer, ook al was het een zekere vorm van zelfkastijding.

“Ik heb er constant over na zitten denken hoe we mensen over kunnen halen om prestige te gaan”, vervolgde de design director. “We pakten het telkens verkeerd aan. We bleven zeggen: hier zijn wat meer beloningen als je het doet. Hier is wat extra spul als je besluit de ‘Prestige’ knop te drukken.” Het viel David echter op dat veel gamers op een gegeven moment afhaakten met de Prestige Mode in Call of Duty. “Ik keek naar een diagram van de mensen die spelen en wat er met hun gebeurt wanneer zij level 55, of een ander maximum level bereiken. Weinigen van hen gaan door tot de maximum prestige. Ze stoppen simpelweg met levelen. Misschien is het omdat we steeds alles van ze afpakken. Misschien is dat de reden.”

Gelukkig raak je in Black Ops 2 niet de hele mikmak kwijt wanneer je besluit op de grote rode knop te drukken. Zo worden de ervaringspunten die je met je wapens behaalt bewaard en mag je alle leuke opsmuk zoals camo’s en emblems lekker houden. “In Black Ops 2 is prestige niet een ‘start-over’ systeem. Als je besluit om prestige te gaan, worden je wapenlevels niet gereset. Als je een level vier wapen hebt, blijft dat wapen level vier wanneer je het opnieuw bemachtigt. Hetzelfde geldt voor alle ‘cosmetics’, camo’s of emblems die je hebt vrijgespeeld.”

Alle toeters en bellen die je voor je favoriete wapen hebt vrijgespeeld, samen met versieringen blijven dus gespaard. Is dat voor jou een reden om vaker te ‘prestigen’ in de komende Call of Duty, of je er überhaupt op te storten?

Met de Black Ops 2 Prestige Mode begin je niet helemaal overnieuw

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch