Menu Premium

Meer toekomstige Xbox One-games krijgen demo’s

Karim Shehata 10/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De manier waarop wij als mensheid informatie vergaren, is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar we het vroeger moesten doen met onze televisie en een belachelijk slome internetconnectie, kunnen we nu op talloze manieren informatie tot ons nemen. Zo is het met een stabiele 4G-verbinding zelfs mogelijk om een gehele film te streamen, terwijl je bijvoorbeeld in de trein zit. Ook de manier waarop wij dus onze ervaringen met games tot ons nemen, is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Toch was er kritiek op het feit dat er op de Xbox One een zeer grote schaarste was aan demo’s, iets wat toch tot een klassieke optie behoort om een game uit te kunnen testen. Toch luistert Microsoft naar deze kritiek, want meer toekomstige Xbox One-games krijgen demo’s volgens Major Nelson.

Dit meldt de man althans op zijn blog. Volgens hem is de kritiek te wijten aan de ontwikkelaars die het verzuimen om demo’s te maken, maar daarnaast meldt Larry Hryb dat er in de nabije toekomst wél veel meer demo’s zullen verschijnen op de Xbox One. Onlogisch is het natuurlijk niet dat er in de toekomst meer demo’s uitkomen op Xbox Live, want gamers willen graag eerst iets uitproberen voordat ze de portemonnee trekken. Dit was dan ook precies de kritiek van de gamer richting Microsoft.

Op de Xbox 360 was het overigens verplicht om met een demo te komen wanneer de desbetreffende game (ook) op Xbox Live Arcade verscheen. Dit is echter niet meer verplicht voor ontwikkelaars op de Xbox One, wat ongetwijfeld in de toekomst tot irritatie kan gaan leiden bij de gamers. Xbox Live-baas Marc Whitten heeft overigens in september wél aangegeven dat hiervoor andere oplossingen worden gezocht.

Het is tot op heden echter volstrekt onduidelijk wat de man hiermee bedoelt. In de PlayStation Store is het bij veel games mogelijk om de eerste 90 minuten van een game geheel vrijblijvend door te mogen spelen, waardoor je sowieso een goed idee krijgt van een bepaalde titel. Of Microsoft dus in de toekomst ook met een dergelijke service op de proppen komt zetten, is nog niet duidelijk.

Meer toekomstige Xbox One-games krijgen demo's

Meer toekomstige Xbox One-games krijgen demo’s

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch