Menu Premium

Mede-oprichters van Criterion Games stappen op

Karim Shehata 03/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de current-gen consoles hebben we ons kunnen vermaken met een paar sterke titels van Criterion Games. De studio kwam enkele jaren geleden met het hooggewaardeerde Burnout Paradise en mag de studio worden genoemd die de Need for Speed-franchise van de ondergang heeft gered. Desalniettemin lijkt niet iedereen geheel tevreden te zijn bij de ontwikkelaar, want de mede-oprichters van Criterion Games stappen op.

Dit heeft een woordvoerder van Electronic Arts vandaag bevestigd aan Polygon. Het bedrijf dat de games van Criterion Games uitgeeft, vertelde tegenover de website dat Alex Ward en Fiona Sperry de ontwikkelaar hebben verlaten. Eerstgenoemde was onder meer de Vice President van Criterion Games, terwijl Fiona Perry al jaren de functie van studio director bekleedde bij de Burnout-maker. “We zijn erg blij met de contributie die beiden hebben geleverd aan het bedrijf en we wensen ze dan ook al het geluk in de toekomst”, aldus de woordvoerder.

Alex Ward en Fiona Sperry zijn zoals gezegd de mede-oprichters van het bedrijf, waardoor een kleine duik in de geschiedenis zeker geen kwaad kan. Criterion Games werd in 2000 opgericht door onder meer Ward en Sperry. Dit idee kwam vanuit het eerder opgerichte Criterion Software, wat verantwoordelijk was voor de RenderWare-engine. In de loop der jaren kwam de ontwikkelaar met enkele Burnout-titels, met Burnout Paradise als de absolute kers op de taart. Meer recent ging Criterion Games aan de slag met de Need for Speed-franchise, maar het ontwikkelen van deze serie wordt inmiddels overgelaten aan Ghost Games. Laatstgenoemde ontwikkelaar verschilt overigens niet erg veel van Criterion, want volgens de inmiddels opgestapte Alex Ward zijn er ongeveer 60 à 65 mensen overgestapt naar het kersverse Ghost Games.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Criterion Games lijkt echter nog wel met een kleine groep van circa twintig man bezig te zijn met het ontwikkelen van een game, maar op een aankondiging moeten we nog even wachten. De reden dat Ward en Sperry zijn opgestapt, is de oprichting van een nieuwe studio. Dit gaan de twee opgestapte mede-oprichters van Criterion samen doen, wat dus wél tot een nog langere samenwerking leidt tussen Alex Ward en Fiona Sperry. Wie weet wat de toekomst ons dus nog gaat brengen van de voorlopig nog naamloze studio.

Mede-oprichters van Criterion Games stappen op

Mede-oprichters van Criterion Games stappen op

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch