Menu Premium

Londen krijgt eigen eSports arena

Karim Shehata 18/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stel je eens voor dat de Amsterdam ArenA gevuld zit met gamers en dat er in plaats van een voetbalveld een immens podium staat, gevuld met games en een prachtige show. Uiteindelijk gaat de winnaar naar huis met prijzengeld, maar terwijl je zit te gamen scandeert een heel stadion jouw naam. Vandaag is er een kleine stap deze richting op gezet, want Londen krijgt een eigen eSports arena.

Misschien is de inhoud van mijn inleiding iets teveel van het goede, maar als een paal boven water blijft staan dat de eSports scene steeds groter begint te worden. Dit wordt bewezen door het toenemende aantal toernooien en natuurlijk ook het bijna belachelijke prijzengeld dat er te winnen valt tijdens zo’n eSports-toernooi. Engelse gamers hebben dankzij Gfinity nu eigenlijk een beetje een thuisbasis gekregen, want zoals gezegd krijgt Londen z’n eigen eSports arena. Deze arena zal de Gfinity Arena gaan heten en plaats bieden aan pak ‘m beet 600 mensen. De arena wordt een deel van Fulham Broadway’s Vue Cinema en krijgt ook een eigen sectie op de website van Vue.

De co-oprichter van Gfinity, genaamd Neville Upton, is zeer verheugd met het nieuws: “Dit is een prachtig moment voor Gfinity en een geweldige tijd voor iedereen die betrokken is bij eSports in Groot-Brittannië. “We zijn zeer blij dat we deze exclusieve deal met Vue hebben kunnen tekenen”, aldus Neville Upton. Hij voegt er daarnaast aan toe dat het aantal toeschouwers, waarvan er nu maximaal 600 in kunnen, uitgebreid kan worden op basis van succes. Ook de partij aan de andere kant van de deal had nog wat toe te voegen aan deze deal: “De samenwerking met Gfinity onderstreept dat eSports hebben gezorgd voor een nieuw tijdperk in Groot-Britannië.” Daar wordt aan toegevoegd dat Vue er naar uitkijkt om de (live) evenementen samen met Gfinity te verzorgen en verheugd is om eSports groter te maken in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Gfinity organiseert overigens volgende maand de Europese Call of Duty-kampioenschappen.

Een eSports arena in Nederland lijkt voorlopig nog ver weg te zijn, maar een stukje varen over de Noordzee brengt je dus een stuk dichterbij de nieuwe game-tempel in Londen. Voorlopig heeft het natuurlijk nog niets weg van bijvoorbeeld de voetbalstadia die in de stad staan, maar misschien moet het die kant ook wel helemaal niet opgaan.  Laat ons weten in de comments wat je vindt van de eerste echte eSports arena, die volgende maand geopend zal worden!

Bron: MCV

Londen krijgt eigen eSports arena

Londen krijgt eigen eSports arena

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch