Menu Premium

Lightning Returns: Final Fantasy 13 heeft in Europa Japanse stemmen

Gamekings Redactie 21/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Noem één grote serie van ontwikkelaar en uitgever Square Enix en de kans is groot dat Final Fantasy als eerste door je hoofd schiet. Wereldwijd worden er nog ontzettend fans helemaal lijp als er een nieuw deel uitkomt, wat binnen niet al te lange tijd ook gaat gebeuren. Square Enix maakt vandaag bekend dat er goed nieuws is voor iedereen die games het liefst in de originele taal spelen, want Lightning Returns: Final Fantasy 13 heeft in Europa Japanse stemmen. Uiteraard zal de Engelse taal ook gewoon beschikbaar zijn.

Op de veertiende dag van de tweede maand van 2014 is het tijd voor Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Het directe vervolg op Final Fantasy XIII-2 laat ons het avontuur van Lightning vervolgen, de dame die al onderdeel van de serie is sinds het dertiende deel. Volgens Square Enix gaan we dat doen in een nieuwe open wereld, met veel andere personages en verhaallijnen, en kunnen we ook verse gameplay verwachten. Er wordt door de ontwikkelaar dan ook geprobeerd om het vers aan te laten voelen, ondanks dat we al ontzettend veel delen verder zijn.

Het is ontzettend logisch dat ze in Japan te maken hebben met Japanse voice-overs, maar hier in Europa is dat niet altijd zo vanzelfsprekend geweest. Bij Lightning Returns: Final Fantasy XIII komen de Japanse stemmen ook niet meegeleverd op het schijfje. Toch hebben wij Europeanen de mogelijkheid deze tóch te verkrijgen, door middel van downloadable content die de twee weken na de releasedag zonder meerkosten is te downloaden. Leuk detail is dat ook de lipsynchronisatie anders wordt met de Japanse stemmen. Dat zorgt er natuurlijk voor dat dit met de andere stemmen niet opeens onrealistischer wordt.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII ligt vanaf 14 februari in de winkels voor de PlayStation 3 en Xbox 360, dus het is nog even wachten. Genoeg tijd om te beslissen of we de game met Engelse of Japanse stemmen willen spelen!

Lightning Returns: Final Fantasy 13 heeft in Europa Japanse stemmen

Lightning Returns: Final Fantasy 13 heeft in Europa Japanse stemmen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch