Menu Premium

Kickstarter van de Police Quest-opvolger is geschrapt

Gamekings Redactie 06/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Helaas gaat niet alles zoals het moet gaan en moeten er daardoor soms besluiten worden genomen die niet al te leuk zijn. De Kickstarter van de Police Quest-opvolger is geschrapt en dat is iets wat niet iedereen leuk zal vinden. Je leest het goed, voorlopig geen Precinct.

Police Quest is een game die zich richt, zoals de naam al doet vermoeden, op politiewerkzaamheden en alles wat daarbij hoort. Op 16 juli is Precinct aangekondigd als opvolger van de Police Quest-franchise. De ontwikkeling van de game is afhankelijk van crowdfunding. Vanaf 16 juli tot 16 augustus is het mogelijk om met geld te gooien, zodat de ontwikkelaar Jim Walls Reloaded kan beginnen met de ontwikkeling. Het doel was om binnen een maand tijd maar liefst 500.000 Dollar op te halen via Kickstarter, maar met nog maar tien dagen te gaan blijft de teller hangen op 85.000 Dollar. Volgens Jim Walls Reloaded is het niet haalbaar om door te gaan, mensen schijnen nog niet genoeg te weten over de game om echt te gaan doneren. “We hebben minimaal 400.000 Dollar nodig om een kwalitatief goede game neer te zetten”, aldus de grote baas Robert Lindsley van Jim Walls Reloaded. Om er voor te zorgen dat dit bij een volgende poging wel lukt, is besloten een speelbare pilot-versie van de game te maken. Zo kunnen mensen echt iets zien en vanuit daar bepalen of zij het waard vinden geld te geven. Deze pilot proberen ze via hun eigen website te realiseren. Volgens Lindsley zal er geen gebruik meer gemaakt worden van Kickstarter.

De meeste crowdfunding-projecten zijn risicovol. De opvolger van Police Quest, Precinct, bewijst dat. De ene keer stroomt het geld binnen, terwijl andere keren de stekker er voortijdig moet worden uitgetrokken. Het is zonde dat ze gestopt zijn met de Kickstarter, want het doel dat de ontwikkelaar voor ogen had is uniek. Hopelijk horen we binnenkort goed nieuws.

 

Kickstarter van de Police Quest-opvolger is geschrapt

Kickstarter van de Police Quest-opvolger is geschrapt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch