Menu Premium

High Moon werkt mogelijk aan de nieuwe Call of Duty

Karim Shehata 11/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder dit jaar maakte Activision bekend dat het bedrijf drie ontwikkelaars gaat zetten op de Call of Duty-franchise: Sledgehammer, Infinity Ward en Treyarch. Eerstgenoemde studio werkt aan de Call of Duty-game die dit jaar moet verschijnen, want zoals je waarschijnlijk weet, is Call of Duty een serie die jaarlijks terugkeert. Daarbij werd beloofd dat Sledgehammer bezig is met een echte next-gen Call of Duty-ervaring, waardoor je zou kunnen suggereren dat de Xbox 360 en PlayStation 3 misschien al worden overgeslagen. Dit lijkt echter niet het geval te zijn, want High Moon werkt mogelijk aan de nieuwe Call of Duty voor de current-gen consoles.

De studio, bekend van games als Transformers: War For Cybertron, zou mogelijk dit jaar de current-gen port van de nieuwe Call of Duty ontwikkelen. Dit gerucht komt voort uit het feit dat High Moon op zoek is naar nieuwe medewerkers, die mee willen werken aan een ‘high profile First-Person Shooter’ voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Aangezien de ontwikkelaar onderdeel is van Activision Blizzard, lijkt het na het plaatsen van deze vacature dus wel duidelijk om welke first-person shooter het hier gaat. Nog sappiger wordt het wanneer er om ervaring wordt gevraagd met de Radiant Engine. In deze engine worden namelijk al jaren de singleplayer en multiplayer maps gemaakt voor de Call of Duty-franchise.

Hoewel we dit voorlopig dus nog met een flinke korrel zout moeten nemen, klinkt het zeker niet onaannemelijk. Call of Duty: Ghosts kreeg een aardige pak kritiek te verwerken op het feit dat de game niet next-gen zou aanvoelen, waardoor Sledgehammer deze ondankbare taak dus krijgt met de franchise. Hierbij zou de studio de ontwikkeling van de current-gen versies natuurlijk niet kunnen gebruiken, waardoor het ‘uitlenen’ van de game aan een andere studio niet heel raar in de oren klinkt. Vergelijkbaar is bijvoorbeeld de situatie met Titanfall, want de game van EA wordt voor de Xbox One en PC ontwikkeld door Respawn Entertainment, maar de Xbox 360-versie is de verantwoordelijkheid van Bluepoint Games. Wanneer we dus meer weten over deze Call of Duty-kwestie, check je dat natuurlijk op Gamekings.tv!

High Moon werkt mogelijk aan de nieuwe Call of Duty

High Moon werkt mogelijk aan de nieuwe Call of Duty

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch