Menu Premium

Halo 4 Global Championship 2013 begint vandaag

Karim Shehata 15/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de release van Halo 4 eind vorig jaar is ontwikkelaar 343 Industries bezig met het fris houden van de multiplayer van hun paradepaardje. Iedere maandag worden er nieuwe modi toegevoegd aan het al indrukwekkende arsenaal aan gametypes, maar pas vanaf vandaag lijkt het echt los te gaan. Eerder genoemde ontwikkelaar houdt de hand in samenwerking met Microsoft zeker niet op de knip, want het Halo 4 Global Championship 2013 begint vandaag. Hiermee is een prijzenpot van circa 500.000 dollar gemoeid.

Dat is op het moment van schrijven meer dan 380.000 euro. Wanneer je er dus wat van bakt in de multiplayer van Halo 4, is het zeker geen slecht idee om mee te doen aan het evenement. Wanneer je het toernooi wint kun je zomaar 200.000 dollar bijschrijven op je bankrekening, terwijl de rest van het indrukwekkende prijzengeld waarschijnlijk verdeeld gaat worden over de gamers die net niet goed genoeg waren om zich Halo 4 Global Champion te mogen noemen.

Wanneer je wilt meedoen zou je een reisje richting Rooster Teeth Expo kunnen overwegen, ware het niet dat je dan naar Texas moet afreizen. Waarschijnlijker voor ons lijkt deelname op de Gamescom van dit jaar, maar zelfs wanneer je dat niet lukt kun je gewoon thuis vanuit je luie stoel meedoen aan het prestigieuze toernooi. Op het moment dat je ervoor kiest in de eerder genoemde stoel te blijven zitten, wordt er wel van je verwacht dat je minstens twintig matches per week speelt in de speciale Halo 4 Global Championship playlist.

Wanneer je door de voorrondes heen komt wordt je een volledig betaalde reis naar de finale van het Global Championship beloofd. De voorrondes lopen tot en met 19 augustus en de finales van het toernooi lopen tot en met 9 september.

Als het je niet lukt om te winnen, kun je de tranen gewoon lekker in de traanbuizen bewaren, want er worden naast het toernooi ook nog wekelijks verschillende prijzen weggeven aan gamers die de moeite nemen mee te doen aan het toernooi. Wat die prijzen inhouden is overigens nog niet bekend gemaakt door Microsoft noch 343 Industries.

Wanneer je meer wilt weten over het toernooi of überhaupt over Halo 4 zelf, kun je even een bezoekje brengen aan Halo XL. Daarnaast ben ik benieuwd wat jullie vinden van toernooien zoals deze en of jullie er aan mee gaan doen natuurlijk.

Halo 4 Global Championship 2013 begint vandaag

Halo 4 Global Championship 2013 begint vandaag

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch