Menu Premium

Grim Fandango komt exclusief naar de PlayStation 4 en PS Vita

Karim Shehata 10/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ken je Grim Fandango nog? De point-and-click adventure game uit 1998, welke toen gemaakt werd door LucasArts en verscheen voor de PC? Wanneer je de game kent, loop je dus al een tijdje mee en als je deze game destijds kon waarderen, ga je hier goed nieuws lezen. De remake van Grim Fandango komt exclusief naar de PlayStation 4 en PS Vita.

Dit heeft Sony aangekondigd op haar eigen E3 persconferentie in Los Angeles. De game zal, net zoals in 1998, onder leiding staan van Tim Schafer. Dat Tim Schafer een grote naam is binnen de game-industrie moge duidelijk zijn, want hij is naast deze game in het verleden verantwoordelijk geweest voor een Indiana Jones-game, Star Wars: Shadows of Empire, Psychonauts en Brütal Legend. Nu gaat één van zijn eerste titels dus terug naar de tekentafel, om zo Grim Fandango een nieuw leven te gunnen op de PlayStation 4 en PS Vita.

Onduidelijk is echter nog wanneer de remake van de game verschijnt, maar dit hoeft natuurlijk niet erg lang te duren. Zoals gezegd verschijnt de game in ieder geval op beide PlayStation-platformen en Sony is sowieso op deze E3 aardig aan het knallen wat indie’s en kleinschaligere projecten betreft. Het Japanse bedrijf sloot bijvoorbeeld een erg, voor Sony, voordelige deal met Devolver Digital. Misschien zegt laatstgenoemde uitgever je helemaal niets, maar wanneer ik je vertel dat deze uitgever Luftrausers en Hotline Miami heeft uitgegeven, gaat er misschien wel een belletje rinkelen.

Grim Fandango komt exclusief naar de PlayStation 4 en PS Vita

Grim Fandango komt exclusief naar de PlayStation 4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch