Menu Premium

GRID: Autosport patch voegt Oculus Rift-ondersteuning toe

Lisette Atsma 08/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zullen vast nog niet veel gamers zijn in Nederland die beschikking hebben over de Oculus Rift, maar ontwikkelingen voor deze vr-headset gaan gestaag door. Een aankomende GRID: Autosport patch voegt Oculus Rift-ondersteuning toe aan de racegame.

Wees gewaarschuwd; de ontwikkelingen zijn nog in een experimentele fase. Dit betekent dat er meerdere in-game opties zijn die het hele systeem kunnen doen crashen, zoals het veranderen van je resolutie en het aanpassen van het speelscherm. Menu’s zullen helemaal niet gebruikt kunnen worden in de VR mode, waarschuwt ontwikkelaar Codemasters. Ze raden gamers hierom aan om het vr-systeem pas aan te zetten wanneer je een race in gaat.

Volgens Codemasters moet je goed bewust zijn van jouw setup. De framerate en resolutie zijn namelijk de belangrijkste factoren voor een goede virtual reality-ervaring. Hiernaast zul je een hele goede CPU en GPU nodig hebben om het op een betere setting dan minimaal te kunnen spelen, en kan het handig zijn om een programma als FRAPS te gebruiken om te kunnen zien dat je de juiste fps haalt om een fatsoenlijke game-ervaring te hebben.

Er zitten dus nog veel haken en ogen aan, maar het toevoegen van de Oculus Rift-ondersteuning door Codemasters laat zien dat meer bedrijven ermee bezig zijn. Voor de beste game-ervaring is het is wellicht toch handig om nog even geduldig te wachten tot de kinderziektes uit het systeem zijn.

GRID: Autosport patch voegt Oculus Rift-ondersteuning toe

GRID: Autosport patch voegt Oculus Rift-ondersteuning toe

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch