Menu Premium

Gears of War komt voorlopig niet naar de Xbox One volgens Microsoft

Gamekings Redactie 01/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eén van de series die PlayStation-gamers nooit in hun handen hebben gehad, is Gears of War. Niet heel gek, gezien de games worden uitgegeven door Microsoft, maar daardoor is het ook aan de Amerikaanse Xbox-maker of we er een nieuw deel van gaan zien of niet. Daar is meer duidelijkheid in gekomen, want Gears of War komt voorlopig niet naar de Xbox One volgens Microsoft.

In een interview dat Microsoft’s Phil Spencer had met IGN, was hij aardig openhartig en vertelde hij best wel uitgebreid wat er gebeurt met bekende series die exclusief op de Xbox-consoles verschenen zijn. Eén van die series is natuurlijk Gears of War. Volgens Spencer zijn ze op het moment nog niet heel erg enthousiast om een nieuw deel in de Gears of War-serie uit te brengen op hun aankomende console en wordt er ook niet over nagedacht. “Yet”, zegt Spencer, wat misschien betekent dat het ooit wél het geval gaat zijn? Wie zal ‘t zeggen.

Een andere serie die op het moment wél veel aandacht krijgt van Microsoft, is Forza Motorsport. We zouden daarom alleen wel bijna een andere grote race-serie uit de stal van Microsoft vergeten: Project Gotham Racing. In het interview met Phil Spencer vertelde hij dat ook deze serie voorlopig geen nieuw deel krijgt. De Project Gotham Racing-serie zou naast de Forza Motorsport en Forza Horizon-games geen plek hebben en een derde racegame zou een beetje teveel van het goede zijn. Toch, in contrast, heeft Microsoft afgelopen februari de licenties van Project Gotham Racing vernieuwd, dus ook voor deze serie hoeft het niet het einde te betekenen.

Misschien moeten we gewoon accepteren dat series niet voor eeuwig meegaan, maar als er een grote liefde voor titels is, blijft het jammer als deze verloren gaan. Zou jij nog graag een Gears of War of Project Gotham Racing zien op de Xbox One?

Gears of War komt voorlopig niet naar de Xbox One volgens Microsoft

Gears of War komt voorlopig niet naar de Xbox One volgens Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch