Menu Premium

Gamers worden positiever over digital-only volgens Ubisoft

Gamekings Redactie 03/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel de gemiddelde gamer nog bij elke release zijn diepste verlangen om een doosje uitschreeuwt, blijkt de gamer ook positiever te worden wat betreft digital-only games. Van volledige games die alleen online te verkrijgen zijn tot extra perks en skins voor je karakter voor een klein prijsje, de digitale markt trekt flink aan en gamers worden positiever over digital-only volgens Ubisoft.

Ubisoft’s Chris Early spreekt over het feit dat de verkoopmodellen meer geaccepteerd worden en dat uitgevers langzaam door beginnen te krijgen hoe je online content op een effectieve manier aanbiedt. Hij vindt het geweldig om te zien hoe een zogenaamde ‘time-saver’ nu voor een klein bedrag beschikbaar is, in plaats van het gebruiken van een cheat waardoor bepaalde zaken direct op de kaart te zien waren of iets dergelijks.

De belangrijkste ontwikkeling wat betreft DLC is volgens Chris Early dat ontwikkelaars doorhebben dat het iets moet toevoegen aan de game in plaats van het opvullen van gaten. Wanneer dit gebeurt zijn gamers meer tevreden over hun gespendeerde centen. Verder is het belangrijk dat je niet gedwongen wordt de DLC te kopen, doordat je anders een handicap hebt tegenover de DLC-bezitters. Het werkelijk uitbreiden van de game en een goede balans zijn dus de sleutel tot succes wat betreft DLC, volgens Early.

Toch keurt Chris Early het pay-to-win-systeem niet af. Hij vindt het goed dat je de optie krijgt om bepaalde zaken eerder te kunnen kopen, zonder dat je er voorafgaand uren voor hebt moeten grinden. Bij een gebrek aan tijd vindt hij dat niet meer dan logisch. Er worden getallen met vijf nullen uitgegeven aan ‘micro’-transacties door sommige gamers om in een rap tempo bij de top te komen. Niks mis mee volgens Chris Early, zolang het design klopt en het mogelijk is om diezelfde top te bereiken met honderden uren aan gameplay. Hier komt wederom de kwestie rond het free-to-play-model om de hoek kijken wat gister opspeelde toen de Advertising Standards Authority een uitspraak deed over EA’s Dungeon Keeper.

Verder ziet Ubisoft dat met de komst van de next-gen consoles ook de aantallen aan digitaal verkochte exemplaren van hun games flink zijn toegenomen. Chris Early spreekt over een verdubbeling van het aantal digitaal verkochte games tussen de last-gen en next-gen versies. Waar het precies door komt, is ook voor hem niet helemaal duidelijk, maar wat hem wel duidelijk is, is dat de vraag van gamers naar digitale downloads is toegenomen.

Het feit dat digital-only games steeds meer in trek raken, zorgt ook voor gelukkigere medewerkers volgens Chris Early. Waar je voorheen zag dat medewerkers vertrokken om een eigen creatief project te starten, zie je nu dat ze die mogelijkheid binnen de uitgever zelf krijgen. Denk aan de recente titels Child of Light en Valiant Hearts. Titels die gecreëerd zijn als gevolg van de bovengenoemde ontwikkeling. Door die ontwikkeling kijken uitgevers nu ook serieuzer naar de digital-only tak van het game-landschap en het ontwikkelen van kleine games voor een laag prijsje wordt net zo serieus genomen als de ontwikkeling van een AAA-titel. Hierdoor zal het game-landschap veel breder worden volgens Chris Early, aangezien creatievelingen de kans krijgen hun fantasieën en verfrissende gameplay-elementen aan de wereld te tonen.

De ontwikkelingen wat betreft de digitale verkoop van games gaat dus voortreffelijk. Toch is er een struikelblok wat de eliminatie van de geliefde fysieke schijfjes verhindert, naast de enorme liefde van gamers voor schijfjes, doosjes en boekjes vol leuke plaatjes. Een grote belemmering is het feit dat het internet op veel plekken in de wereld nog niet geweldig te noemen is. Verre van zelfs. Hierdoor ziet Chris Early, ondanks de geweldige ontwikkelingen, de digitale distributie de markt niet overnemen op korte termijn. Of hij gelijk heeft, merken we dus in de nabije toekomst.

Gamers worden positiever over digital-only volgens Ubisoft

Gamers worden positiever over digital-only volgens Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch