Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Verloren Pareltjes met Oddworld: Abe’s Oddysee

Gamekings Redactie 31/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oddworld: Abe’s Oddysee vertelt het verhaal van Abe, een werknemer in de RuptureFarms-vleesfabriek. Tijdens zijn gebruikelijke routine van schoonmaken, loopt Abe toevallig langs de vergaderzaal en hij krijgt half mee hoe ze vertellen dat de winst aan het dalen is. RuptureFarms wil met een nieuw product komen. Dat nieuwe product zal bestaan uit vlees van, jawel, de werknemers. Op het moment dat Abe dit beseft, probeert hij zo snel mogelijk weg te komen. Thijs en Veras hebben, net zoals heel veel anderen, deze game vroeger helemaal grijs gespeeld. Check in ‘Gamekings Extra: Verloren Pareltjes met Oddworld: Abe’s Oddysee’ hoe zij zichzelf voeden met een gevoel van nostalgie.

Het was in de tijd dat Oddworld: Abe’s Oddysee uitkwam (1997) niet gebruikelijk dat het in-game mogelijk was om uitgebreid met personages te communiceren, maar in deze game werd er gebruik gemaakt van GameSpeak. Dit hield in dat jij interactie kon hebben met de NPC’s in de game. Je kon ze gedag zeggen om vervolgens ervoor te zorgen dat ze jou gingen volgen. Op die manier dienen sommige levels uitgespeeld te worden, gezien niet alles in je eentje opgelost kan worden. De voornamelijke gameplay is het ontsnappen uit de fabriek en zo veel mogelijk werknemers redden. De game is overigens ooit begonnen als animatiefilm, maar omdat desbetreffende studio failliet ging is het omgetoverd tot een game. Dit bleek een groot succes en uiteindelijk het beste idee ooit van Oddworld Inhabitants.

Hoe wreed is Oddworld: Abe’s Oddysee eigenlijk? Veras en Thijs hebben genoeg uren in deze game gestoken om er een mening over te hebben en die vertellen ze je dan ook in ‘Gamekings Extra: Verloren Pareltjes met Oddworld: Abe’s Oddysee’. Je ziet het hierrrr!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch