Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Boris over SteamOS

David van Arragon 24/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteravond kwam Valve met een aardig grote aankondiging, namelijk SteamOS. We kennen Steam uiteraard al als dienst waarmee je games kunt kopen die je daarna in een mooie bibliotheek hebt. Er valt te stellen dat het dé meest populaire manier is waarop PC-gamers aan hun games komen. Nu wil Valve de horizon verbreden van Steam en komt met SteamOS. Onze eigen Boris is de geschikte persoon om er het één en ander van te vinden. Je hoort hem in ‘Gamekings Extra: Boris over SteamOS’.

Met SteamOS wil Valve dat Steam een nog betere positie krijgt. Nu is Steam te gebruiken op Linux, bijvoorbeeld onder de Ubuntu-distributie, Windows en Mac OS X. De meeste games zijn nog steeds alleen op Windows te spelen, een aantal daarvan ook op Mac OS X en het allerkleinste deel op Linux. Het is dan ook opvallend dat SteamOS ook op Linux gebaseerd gaat zijn, terwijl dat niet de meest makkelijke weg om te kiezen is. Als we kijken naar de Steam Box, het apparaat van Valve waar eerder al genoeg over gesproken werd, wisten we overigens al dat dit zou gaan gebeuren en het zou zomaar kunnen zijn dat SteamOS de eerste stap naar een volwaardige Steam Box is.

Uiteraard moet SteamOS ook meerwaarde gaan bieden boven het Steam zoals we het nu kennen en er zijn dan ook verschillende features aangekondigd. Zo kun je namelijk je games delen met familieleden, door middel van Family Sharing en kan dit allemaal aangepast worden met de Family Options. Mocht je bijvoorbeeld kinderen hebben en niet willen dat zij bepaalde games spelen, kan er gezorgd worden dat deze in hun bibliotheek niet zichtbaar zijn. Wel zo veilig. Verder kun je al je Steam-games vanaf je Windows- of Mac-computer streamen naar SteamOS, zodat je bijvoorbeeld je dikke game-PC in je slaapkamer kan laten staan, terwijl je speelt in de huiskamer.

De grote vraag van vandaag is natuurlijk: Wat vindt Boris ervan? Heeft hij het vertrouwen dat SteamOS ontzettend vet wordt? Hij vertelt het je zelf in ‘Gamekings Extra: Boris over SteamOS’!

Gamekings Extra: Boris over SteamOS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch