Menu Premium

Fire Pro Wrestling-maker Masato Masuda is overleden

Karim Shehata 04/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vaak hoop je in de nieuwssectie op Gamekings.tv goed nieuws tegen te komen, zoals bijvoorbeeld een aankondiging over jouw favoriete game, ontwikkelaar of uitgever. Jammer genoeg kan het echter niet altijd gaan om nieuwe screenshots, nieuwe beelden of nieuwe informatie over een bepaalde game, want er gebeuren ook tragische dingen in de game-industrie. Zo ook vandaag, want Fire Pro Wrestling-maker Masato Masuda is overleden op 48-jarige leeftijd.

Dit nieuws kwam vandaag naar buiten door middel van Goichi Suda, misschien beter bekend als Suda 51. “Ik bid voor zijn geluk in een andere wereld”, begint Suda zijn tweet. “Hij was één van de grootste ontwikkelaars van videogames en hij was tevens mijn directe leraar. Bedankt dat je ons Fire Pro Wrestling hebt gegeven. Jij bent hier de god van.” De huidige CEO van Grasshopper Manufracture toont dus veel medeleven en dat is ook niet zo gek te noemen. De man werkte jaren samen met Masuda en maakte samen met hem Super Fire Pro Wrestling 3: Final Bout en Super Fire Pro Wrestling Special. De Fire Pro Wrestling-franchise was destijds erg populair en daarom kun je dus stellen dat de twee samen erg veel succes hebben geboekt op de oudere consoles van Nintendo.

Masato Masuda kan overigens ook gezien worden als een voorbeeld voor de huidige indie-ontwikkelaars. De man heeft de eerste Pro Wrestling-game op de NES in 1986 helemaal zelf gemaakt. Masuda was toen net 20 jaar oud en daarom kan dit dus gezien worden als een prestatie van formaat. Laten we de goede herinneringen aan deze man in ieder geval in leven houden, want het is tragisch te noemen dat een man als Masato Masuda al op 48-jarige leeftijd overlijdt. De condoleances gaan in ieder geval uit naar de familie, vrienden en andere gerelateerde van deze getalenteerde game-ontwikkelaar. Laten we hopen dat er in de toekomst nog veel plezier beleefd wordt van de games die Masuda heeft gemaakt.

Fire Pro Wrestling-maker Masato Masuda is overleden

Fire Pro Wrestling-maker Masato Masuda is overleden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch