Menu Premium

Final Fantasy X and X-2 HD Collector’s Edition onthuld

Gamekings Redactie 16/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is helemaal hip en happening om oude games in een nieuw jasje te steken en zo fris aan te laten voelen. Ontwikkelaar en uitgever Square Enix gaat ook helemaal mee met deze hype, wat een re-release van Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 betekent. Deze gaan gebundeld worden als HD-versies en vandaag is dan eindelijk de Final Fantasy X and X-2 HD Collector’s Edition onthuld. Daarnaast is het ook eindelijk voor PS Vita-bezitters duidelijk wanneer zij met de titels aan de slag kunnen.

Elke grote release gaat gepaard met een Collector’s Edition en zo ook het uitkomen van Final Fantasy en X-2. De Final Fantasy X and X-2 HD Collector’s Edition komt met een artbook à veertig pagina’s met beelden uit de wereld van Spira, waarin de games zich natuurlijk afspelen. Het artbook is verdeeld in twee gedeelten, voor elke game één, met zo een duidelijk beeld wat bij welke game hoort. Een detail is dat er notities instaan die gemaakt zijn door de ontwikkelteams toen ze bezig waren met de games en ook producer Yoshinori Kitase een speciale boodschap achterlaat in het artbook.

Daarnaast komt het geheel met een zes uur durende soundtrack, welke bestaat uit de muziek die in de games voorkomt. Deze is samengevat op een Blu-Rayschijfje, gezien de soundtrack ook beelden bevat. Square Enix noemt het een visuele tocht door de memorabele momenten van Final Fantasy X en X-2. Ook bevat de Collector’s Edition lithografische platen met artwork uit de games.

Natuurlijk zijn ook twee games onderdeel van de Final Fantasy X and X-2 HD Collector’s Edition. Het gaat dan wel om de PlayStation 3-versies van de game, want de PS Vita-versie komt met slechts een fysieke variant van Final Fantasy X met daarnaast een code om Final Fantasy X-2 te downloaden. Beide versies verschijnen op 21 maart, waardoor de PS Vita-variant eindelijk een releasedatum heeft.

Final Fantasy X and X-2 HD Collector's Edition onthuld

Final Fantasy X and X-2 HD Collector’s Edition onthuld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch