Menu Premium

Facebook koopt Oculus Rift

Gamekings Redactie 25/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker: mediamagnaten als Facebook en Twitter die kleine, maar immens populaire bedrijven opkopen. Het gros van deze bedrijven maakt meestal niet eens winst of een noemenswaardige omzet, maar toch worden er gigantische bedragen voor neergeteld. Er zijn tegenwoordig vele ander factoren die meetellen in de waardering van de producten of diensten die ze aanbieden en met een overname worden toegevoegd aan het alsmaar breder wordende arsenaal van eerdergenoemde giganten. Ook vandaag is er zo’n gigantisch bedrag neergeteld voor een bedrijf dat zelfs nog geen enkele euro aan winst heeft weten te behalen, want Facebook koopt Oculus Rift voor grofweg twee miljard dollar aan cash en aandelen.

Oculus Rift, de aankomende virtual reality-bril van de jonge, maar immens ambitieuze Palmer Luckey behaalde juni vorig jaar binnen enkele uren zijn beoogde Kickstarter-doel. Vanaf dat moment is het verder alleen maar bergopwaarts gegaan voor het project van Luckey. Eind vorig jaar werd de productie voor een goedkope en uiterst professionele virtual reality-bril definitief werkelijkheid na een investeringsronde die de maker 75 miljoen dollar opleverde. Inmiddels is de bril al aangeprezen door een aantal grote namen in de games-industrie, waaronder John Carmack, welke ondertussen fungeert als adviseur van het ontwikkelteam. Momenteel zijn er enkel dev-kits beschikbaar voor ontwikkelaars die hun games willen laten ondersteunen door de Oculus Rift, maar de versies voor de consumenten komen er zeker nog aan.

Facebook heeft vandaag bekendgemaakt het bedrijf over te nemen en wil de huidige Rift-applicaties nog verder uitbreiden. Of dit voor de gamer positief uitpakt is natuurlijk nog maar de vraag. Een bedrijf als Facebook staat niet bekend om haar betrokkenheid tot gamers, consumenten of de games-industrie an sich. Bovendien wordt er in het persbericht gerept over de mogelijkheden in het gebruik van de Oculus Rift om het beste “Social Platform” ooit te maken. Leuk voor de moeders en zusjes, maar minder interessants voor zij die met zo’n kekke bril op hun kop zombies willen afknallen, waar het apparaat in principe voor is ontwikkeld.

Het is en blijft natuurlijk erg tof voor Palmer Luckey dat hij door het zien van een gat in de markt in één klap rijk is geworden. Voor de echte gamers zou dit verhaal nog wel eens een een verdomd lelijk staartje kunnen krijgen.

Facebook koopt Oculus Rift

Facebook koopt Oculus Rift

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch