Menu Premium
Loading...

Etherium krijgt een eerste trailer

Karim Shehata 17/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar heeft uitgever SEGA de fanatieke RTS-doelgroep verwend met Company of Heroes 2 en Total War: Rome 2. Hopelijk hebben die twee games het genre wat meer leven ingeblazen, want de afgelopen jaren was het angstvallig stil rondom de strategische games. Het lijkt er voorlopig op dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is, want het Franse Focus Home Interactive komt binnenkort met een nieuwe sci-fi RTS op de PC, genaamd Etherium. Nu komen we meer te weten rondom deze sci-fi RTS, want Etherium krijgt een eerste trailer. Daarnaast zijn er ook wat nieuwe details bekendgemaakt door Focus Home Interactive.

In de game word je langs zeven verschillende planeten meegenomen. De planeten herbergen allemaal een erg waardevolle bron, welke Etherium genoemd wordt. De drie facties in de game, The Consortium, Council en Galaad, willen allen graag de eigenaar zijn van deze zeer waardevolle bron, waardoor er natuurlijk oorlog uitbreekt tussen de genoemde facties. Aan jou dus de taak om met één van deze drie facties de gehele map over te nemen, door je eigen hulpmiddelen te bouwen en jezelf goed te wapenen tegen de tegenstanders. Daarnaast beschikt de game over een uitgebreid weersysteem, waarmee je de andere facties ook aardig pijn kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld de basis van de tegenstander binnensluipen wanneer er een zandstorm is, of er pas voor kiezen om over de rivier te steken als deze bevroren is.

De uitgever geeft overigens erg duidelijk aan dat Etherium geheel op je eigen manier te spelen is, waarmee Focus Home Interactive wil aangeven dat de game allesbehalve lineair moet aanvoelen. De uitgever, misschien beter bekend van de Farming Simulator-franchise, lijkt op papier dus een aardige RTS in huis te hebben. Tot nog toe staat de Franse uitgever echter niet bepaald bekend als een hoogvlieger, want sinds het moment van oprichten in 1996 kunnen we de uitgever eigenlijk niet betrappen op erg veel goede games. Natuurlijk kan dit altijd nog veranderen, zoals dus bijvoorbeeld met Etherium. Wanneer je erg benieuwd bent naar deze sci-fi RTS, kun je boven dit bericht de eerste trailer van deze game checken.
Etherium krijgt een eerste trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch