Menu Premium

Epic sluit PlayStation 4 en Xbox One versies van Fortnite niet uit

Gamekings Redactie 09/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games is al sinds jaar en dag een ontzettend grote ontwikkelaar en bekende naam in de game-industrie. De gamers onder ons die al een tijdje meegaan kunnen zich vast titels als Jazz Jackrabbit en Overkill herinneren, terwijl de studio zich de laatste jaren voornamelijk bekender maakte met series als Gears of War. Hun aankomende titel is Fortnite, welke tot nu toe alleen nog maar onthuld werd voor de PC. Daar kan echter verandering in komen, want Epic sluit PlayStation 4 en Xbox One versies van Fortnite niet uit. Gaan consolebezitters straks ook met de game aan de slag kunnen?

Fortnite, voor het eerst aangekondigd in 2011, heeft een lange periode van relatieve stilte gekend. Menig gamer was onder de indruk dat de ontwikkeling van Fortnite gepauzeerd of geannuleerd was, maar dit is niet het geval, zo blijkt uit de recent uitgebrachte gameplay-trailer. In de trailer is te zien hoe je samen met je teamgenoten een fort bouwt en deze verdedigt tegen allerlei monsters. De game lijkt dan ook een co-op survival game te worden, vergelijkbaar met de ‘Horde’ mode uit Gears of War en de ‘Mann vs. Machine’ mode uit Team Fortress 2, waarbij spelers het moeten afleggen tegen waves aan vijanden. Fortnite voegt daaraan base-building elementen toe, doordat je resources kunt vergaren waarmee je een eigen fort kunt bouwen. Je kunt zelf kiezen waar je de kern van je fort plaatst, die je moet verdedigen. Een belangrijk element is dat je traps en dergelijke aan je fort kunt toevoegen die ervoor moeten zorgen dat je een stuk makkelijker het fort kan verdedigen.

In een recent interview met Eurogamer verklaart Lead Designer Darren Saag dat de focus voor de PC-versie voort kwam uit een kwestie van timing en toegankelijkheid, met betrekking tot het snel uitgeven van nieuwe updates. Doordat de PlayStation 4 en de Xbox One nu beter met de markt mee gaan, wordt het volgens Saag een stuk interessanter om naar de mogelijkheden van deze platformen te kijken. Verder verklaart Saag dat Fortnite op dit moment het grootste team aan ontwikkelaars van Epic Games heeft en dat deze game al een tijdje de grootste focus is van de Amerikaanse studio, waarbij ze nauw samenwerken met Epic Games Poland.

Fortnite staat geplanned voor een release 2015, waardoor er nog tijd genoeg lijkt te zijn om aan de mogelijke consoleversies te werken. Ergens eind dit jaar wordt er ook een alpha-versie beschikbaar, tot nu toe dus alleen op de PC, welke op uitnodiging te spelen is. We wachten of we later ook écht een officiële onthulling gaan krijgen van Fortnite voor de current-gen consoles.

Epic sluit PlayStation 4 en Xbox One versies van Fortnite niet uit

Epic sluit PlayStation 4 en Xbox One versies van Fortnite niet uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch