Menu Premium

Epic Games opent een studio in het Verenigd Koninkrijk

Karim Shehata 05/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games kennen we natuurlijk allemaal van de Unreal Tournament- en Gears of War-series. Ook moet natuurlijk niet vergeten worden dat deze studio verantwoordelijk is voor de Unreal Engine, welke in een hele rits games wordt gebruikt die niet van Epic Games zelf zijn. De studio is dus niet alleen op het gebied van games, maar juist op het gebied van engines een toonaangevende studio in deze wereld. Misschien is het dan ook gek te noemen dat Epic Games nog niet werkzaam is in het Verenigd Koninkrijk, maar daar gaat vanaf vandaag verandering in komen: Epic Games opent een studio in het Verenigd Koninkrijk.

Dit heeft Epic Games zojuist aangekondigd. Vanaf vandaag gaan de drie locaties van Pitbull Studios in Sunderland, Guildford en Leamington Spa allemaal door het leven als Epic Games UK. De studio is in z’n geheel overgenomen door de voormalig ontwikkelaar van de Gears of War-franchise om zo het bereik van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa te verbreden. Dat Pitbull Studios is overgenomen door Epic Games is overigens niet de grootste ‘shock’ die de game-industrie heeft gekend in de afgelopen maanden, integendeel, want Pitbull Studios ontwikkelde al erg veel aspecten van de Unreal Engine in haar studios. Het normale werk lijkt vandaag dus gewoon hervat te worden voor de medewerkers van het voormalig genaamde Pitbull Studios, maar nu dus onder de naam Epic Games UK.

Deze medewerkers kunnen overigens wel uitkijken naar de komst van nieuwe collega’s, want Epic Games UK is vanaf vandaag op zoek naar onder meer nieuwe animation programmers, engine programmers en tools programmers. Hierdoor is Epic Games UK dus meteen flink bezig met uitbreiden, waardoor de studio bijvoorbeeld mee zou kunnen werken aan de nieuwe Unreal Tournament-game die eraan zit te komen. Robert Troughton, één van de bazen van het voormalige Pitbull Studios, is in ieder geval in de wolken met deze overname: “Overgenomen worden door Epic Games was de eerstvolgende logische stap in onze relatie met Epic”, begint Troughton. “We kijken er erg naar uit om onze teams uit te breiden.” Ook de oprichter van Epic Games, Tim Sweeney, is in z’n nopjes met de overname: “Pitbull is altijd essentieel geweest in de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Unreal Engine”, aldus Sweeney. Laten we hopen dat deze overname voor beide partijen een goede uitwerking gaat hebben en dat we nog wrede games en engines kunnen verwachten door deze overname.

Epic Games opent een studio in het Verenigd Koninkrijk

Epic Games opent een studio in het Verenigd Koninkrijk

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch