Menu Premium
Loading...

Enemy Front WW2 Tactics Gameplay Trailer

Lisette Atsma 27/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hebben we het er gister nog over dat de meeste shooters zijn afgestapt van het idee van Nazi’s als de ultieme schurken, worden we er vandaag met de neus ingedrukt door middel van de nieuwe Enemy Front WW2 Tactics Gameplay Trailer. Enemy Front ontwikkelaar CI Games zegt juist dat de markt klaar is voor een terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog’s-setting.

Raphael Lierop, de creative director die speciaal voor deze game was aangenomen, zegt dat deze terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog een heel goed idee was. “Het is al even geleden dat alle grote shooter-franchises de overstap van Tweede Wereldoorlog’s-shooters naar de modernere oorlogen zijn overgestapt. Ik denk dat de meeste gamers deze games echter zat zijn en daarom is de markt klaar voor een terugkeer naar een setting in de Tweede Wereldoorlog”. Hij geeft daarbij wel aan dat Enemy Front veel vrijer is dan de voorgaande Tweede Wereldoorlog’s-games

De game werd aangekondigd in 2011 waarna het een hele poos stil bleef rondom de shooter. Dit was omdat City Interactive met een nieuwe creative director het hele project overhoop gooiden. De game was eerst een heel lineaire shooter, maar is nu meer een sandbox-game geworden, welke je de vrijheid geeft om niet alleen overal in te sprinten en als een gek om je heen te knallen, maar ook om te sneaken en te snipen. De hoofdpersoon is een Amerikaanse oorlogsjournalist die te maken krijgt met het Poolse verzet tegen de Duitsers. De game is daarnaast tevens gemaakt met behulp van de CryEngine 3 en zal sinlgeplayer-, multiplayer- en coöperatieve-modi kennen.

Enemy front moet op 10 juni 2014 verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Of de terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog een goede zaak is, zal dus blijken op het moment dat de game verschijnt. Voorlopig moeten we het even doen met de Enemy Front WW2 Tactics Gameplay Trailer.

Enemy Front WW2 Tactics Gameplay Trailer

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch