Menu Premium

Eidos Montreal werkt aan een nieuwe Deux Ex-game voor next-gen en PC

Gamekings Redactie 02/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste Deus Ex-titel op de consoles en PC stamt uit 2011 en gelukkig horen we nu meer over de toekomst van de serie. Eidos Montreal werkt aan een nieuwe Deux Ex-game voor next-gen en PC, en wil hiermee het bereik van de franchise uitbreiden. Gamers kunnen onder andere ook boeken en graphic novels verwachten. Bring it on!

Ontwikkelaar Eidos Montreal heeft grootse plannen voor de toekomst van Deus Ex. Vandaag maakte hoofd van de studio David Anfossi bekend met een nieuwe Deus Ex-titel bezig te zijn. Deus Ex: Universe heet het en in potentie moet het een veelomvattend project worden. Zelfs smartphones, tablets, boeken en graphic novels moeten er deel van uit gaan maken. Op deze manier wordt het al rijke Deus Ex-universum uitgediept op veel mogelijke manieren. Denk aan bijvoorbeeld Halo, waarmee iets soortgelijks gebeurde toen er graphic novels en boeken van verschenen. Eidos Montreal ziet ook toekomst in second-screen gaming en wil gebruik hiervan implementeren toekomstige PC- en consolegames.

Volgens Anfossi is het straks dus mogelijk om zich op diverse manieren en platformen te laten meeslepen door door de duistere cyberwereld van Deus Ex. Dat stopt dus ook niet bij de console-games. “Het concept achter Deus Ex: Universe is om een doorgaande, alsmaar uitbreidende wereld te creëren waarin alles met elkaar in verbinding staat”. Anfossi’s woorden doen sommigen zelfs vermoeden dat de franchise verrijkt gaat worden met een MMO-element. Geen gekke gedachte en misschien wel een logische stap voor de serie die al dik dertien jaar meedraait. Het gebeurt vaker met games die al een groot, uitgediept en gedetailleerd universum als basis hebben. Zal ook Deus Ex zijn grote tenen in het MMO-water gaat dompelen? Who knows? Only Eidos Montreal.

Eidos Montreal werkt aan een nieuwe Deux Ex-game voor next-gen en PC

Eidos Montreal werkt aan een nieuwe Deux Ex-game voor next-gen en PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch