Menu Premium
Loading...

EA Sports UFC Strategic Submission Battle Gameplay Trailer

Lisette Atsma 27/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

UFC is in Nederland voor sommigen misschien niet zo heel erg bekend. De Ultimate Fighting Championship is echter wel het grootste MMA-promotie bedrijf in de wereld, en houdt zich bezig met allerlei vechtsport. Deze UFC-games werden vroeger uitgebracht door THQ, maar dit werd in 2012 overgenomen door EA Sports. Sindsdien zijn ze bij EA Sports bezig met het maken van EA Sports UFC en het bestuderen van de vechtsporten. Om de echte ervaring mee te kunnen geven zijn alle mensen die aan de game meewerken ook aan het sporten gezet. Het resultaat hiervan is een echte sportgame, zoals wordt getoond in de EA Sports UFC Strategic Submission Battle Gameplay trailer.

Vechtgames, in de trant van de UFC-serie, zijn al lang niet meer een kwestie van twee goede slagen en een houtgreep. In de echte gevechten in de ‘octagon’ zelf is het immers ook niet zo. Een van de problemen waar de game-ontwikkelaar tegenaan liep, was hoe ze het gevoel van de ervaring van een match moesten overbrengen. Hoe ze dit gekenmerkt hebben in de game bij bijvoorbeeld de submission battles, is het idee van vooruitgang versus tegenstand. Als verdedigende speler moet je proberen uit een submission hold te zien ontsnappen. Als je aanvallende speler moet je dit zien te voorkomen. Door het op het juiste moment op de juiste knoppencombinatie te drukken kun je dus ontsnappen, of het ontsnappen juist tegenhouden. De timing hiervan is cruciaal, zoals je zult zien in de EA Sports UFC Strategic Submission Battle Gameplay Trailer

Door het gebruik van de Ignite Engine en diens artificial intelligence moet de game veel interactiever en realistischer worden dan voorgaande UFC-games. Dat gaan we zelf oordelen als de game binnenkort verschijnt. EA Sports UFC zal namelijk 17 juni al uitkomen voor Xbox One en PlayStation 4. Als leuke gimmick krijg je als pre-order bonus toegang tot Bruce Lee, de legende. Met hem als personage kan je ook in alle lichtgewicht divisies vechten. Nu eerst de nieuwe trailer van Ea Sports UFC!

EA Sports UFC Strategic Submission Battle Gameplay Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch