Menu Premium

EA Phenomic is gesloten

Gamekings Redactie 12/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bedrijven die sluiten, je hoort het de laatste tijd helaas steeds vaker. Bij grote bedrijven kan het daardoor voorkomen dat kleine onderdelen van de organisatie het veld moeten ruimen. Jammer genoeg is dit nu ook het geval, want EA Phenomic is gesloten.

EA Phenomic was een kleine strategy game ontwikkelaar uit het altijd gezellige Ingelheim am Rhein, dat ligt onder de rook van Frankfurt. Met zestig medewerkers was dit een zeer kleine studio, maar daardoor niet minder waardevol. Phenomic is de ontwikkelaar van Spellforce and Command & Conquer: Tiberium Alliances. Een echte reden voor het sluiten van de studio is niet echt gegeven. In een verklaring die EA naar buiten bracht, zeggen ze dat het te maken had met een herschikking van het personeel en de studio’s. Electronic Arts benadrukt dat de keuze om de studio te sluiten weloverwogen is en dat alle medewerkers zullen worden begeleid om een nieuwe baan bij EA, of ergens anders te vinden. Dit betekent echter niet dat EA stopt met het maken van strategy of free-to-play games. De productie hiervan wordt verplaatst naar verschillende andere studio’s.

Waarom EA de studio Phenomic heeft laten sluiten blijft een klein raadsel. Voor zover bekend heeft EA Games nooit een zak geld hoeven te brengen om de betalingen van Phenomic op te kunnen vangen. Het is treurig dat er een gamestudio noodgedwongen de motor uit heeft moeten zetten. Wat de reden ook zal zijn, EA belooft dat de games en het speelplezier er niet onder lijden. Iets wat wij natuurlijk allemaal hopen.

EA Phenomic is gesloten

EA Phenomic is gesloten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch