Menu Premium

[E3 2015] Oculus VR kondigt Oculus Touch aan

Karen Koch 11/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan het begin van de persconferentie van Oculus Rift lieten de mensen van het VR-apparaat ons al weten dat er een Xbox One-controller bij de bril geleverd zou worden. Nu hadden ze aan het einde van de briefing nog één extra verassing voor ons: Oculus VR kondigt Oculus Touch aan!

De Oculus Touch is controller die speciaal is ontwikkeld voor de Oculus Rift. Waarom is dit zo speciaal? Het is een draadloze controller… Die bestaat uit twee delen! Een voor je rechterhand en een voor de linkerhand. Dit is gedaan om het hele Virtual Reality-idee nog meer kracht bij te zetten. De Oculus Touch volgt net als de Rift al je bewegingen. Daarnaast reageert de controller niet alleen op de input van de knoppen, maar ook op aanraking. De Oculus Touch zal zelfs voornamelijk met deze laatste feature gaan werken, want er zitten maar twee knoppen op het apparaat! Je kan nu dus je duim – of een andere vinger – naar iemand opsteken en dit wordt dan geregistreerd door de Oculus Touch en omgezet in de Oculus Rift.

Door de controller in tweeën te splitsen hopen de mensen van Oculus VR de mentale belasting van het spelen van een game tot een minimaal niveau te beperken. Zo kan je voor het eerst echt helemaal opgaan in de wereld van VR. Benieuwd hoe deze controller gaat werken? Laat het weten!

Oculus VR kondigt Oculus Touch aan

Oculus VR kondigt Oculus Touch aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch