Menu Premium

Duke Nukem bedenkers 3D Realms komen terug met Earth No More

Gamekings Redactie 25/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hail to the king baby! De Duke Nukem bedenkers 3D Realms komen terug met Earth No More, een nieuwe post-apocalyptische first-person shooter. Gaat deze game ook de status ‘klassieker’ binnenslepen?

Duke Nukem staat natuurlijk bekend als een gameserie die zichzelf niet zo serieus neemt. Dit kun je afleiden uit de hoeveelheid tieten, one-liners en de hoge dosis humor die erbij komt kijken. De volgende game uit de 3D Realms stal zal, als we dat van het onderschrift af leiden, een iets serieuzere tint krijgen. Earth No More lijkt een post-apocalyptische shooter te worden die je laat nadenken. De enige uitleg die van het project bekend is, luidt als volgt:

“Mankind’s relentless destruction of Earth awakens a biological response from deep within the planet’s crust that threatens an environmental apocalypse.”

Wat vrij vertaald betekent dat mensen net zo zuinig zijn op de aarde als op een gratis gekregen balpen. Dit heeft als gevolg dat er iets diep in de aarde zal ontwaken dat het daar niet mee eens is. De gevolgen dreigen van apocalyptische proporties te zijn. Dit is tevens de uitleg die bij het project op de ‘crowd funding’ website, met de leuk gevonden naam Gambitious, te zien is. Deze onlangs gestarte site gaat zich volledig richten op het van de grond krijgen van nieuwe projecten die te maken hebben met games.

3D Realms gaat net zoals Remedy voor Max Payne en Human Head voor Prey deze nieuwe titel ook samen met een andere studio de game produceren. Welke studio dit echter is? Dat lijkt nog een mysterie.

Earth No More stond eigenlijk al in de planning voor 2009, maar is toen aan de kant geschoven voor Duke Nukem Forever. Door deze nostalgische game waren de financiën rondom Earth No More even stilgelegd en dus hoopt 3D Realms nu er via Gambitious wat geld in te kunnen pompen.

De game moet voor de Xbox 360, PC en PlayStation 3 uitkomen. Wanneer dat is en welke ontwikkelaar er mee aan de slag gaat, is vooralsnog niet bekend. Wat in ieder geval wel al vast staat en fantastisch nieuws is, is dat de Duke Nukem bedenkers terugkomen met een nieuwe FPS!

Duke Nukem bedenkers 3D Realms komen terug met Earth No More

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch