Menu Premium

Duitse consumentenbond klaagt Valve aan vanwege de Steam EULA

Gamekings Redactie 31/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve heeft een klein probleempje, want de Duitse consumentenbond klaagt Valve aan vanwege de Steam EULA (end-user license agreement). Onze oosterburen zijn het namelijk niet eens met het verbod op het doorverkopen van gedownloade producten. Valve heeft dit verbod in zijn laatste EULA update ingesteld. De Duitse consumentenbond (VZBV) heeft de aanklacht neergelegd bij het plaatselijke gerechtshof in Berlijn.

Valve zelf doet er niet moeilijk over en werkt inmiddels aan een oplossing voor het probleem. De VZBV vindt echter, dat Valve niet genoeg met de zaak bezig is. De VZBV is zelfs bereid om in hoger beroep te gaan tegen Valve.

Je zou zeggen dat het niet meer dan normaal is dat gedownloade content niet word doorverkocht, maar de VZBV ziet dit heel anders. De VZBV zegt dat de koper van een product het recht heeft om het gekochte product door te verkopen. Met andere woorden: De VZBV vindt dat jij als koper benadeeld wordt door Valve zijn end-user license agreement. Retailers bieden de service van het doorverkopen van gekochte producten ook aan en dat zorgt voor scheve verhoudingen.

Een ander probleem waar de Duitse consumentenbond over struikelt is dat in het geval dat alle retailers verdwijnen, Valve met deze regels een precedent zet. Zo zullen vergelijkbare online services als Steam dezelfde regels kunnen gaan gebruiken en dan is het hek van de dam natuurlijk. De mogelijkheid om gedownloade producten door te verkopen, is dan alleen nog maar een mythe.

Om verdere problemen met de Duitse consumentenbond te voorkomen, moet Valve dus snel met een oplossing komen. Valve kennende, komt die oplossing er wel en zijn niet alleen wij, maar ook onze oosterburen dan helemaal tip-top tevreden over Valve. Ben jij het eens of oneens met de kritiekpunten van de Duitse consumentenbond en waarom?

Duitse consumentenbond klaagt Valve aan vanwege de Steam EULA

Duitse consumentenbond klaagt Valve aan vanwege de Steam EULA

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch