Menu Premium

DRM is schadelijker dan piracy volgens Super Meat Boy ontwikkelaar

Gamekings Redactie 19/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor sommige games op de PC heb je, nu al een tijdje, een internet connectie nodig om te kunnen spelen, zelfs bij de singleplayer. Dit hebben ontwikkelaars aanvankelijk gedaan om te zorgen dat mensen stoppen met het illegaal downloaden van games. Digital Rights Management of DRM heeft alleen de bijwerking dat je sommige games niet meer kan spelen als je geen verbinding hebt, denk aan SimCity. DRM is schadelijker dan piracy volgens Super Meat Boy ontwikkelaar Tommy Refenes.

Zijn redenering hierachter? Refenes is van mening dat de nu populaire techniek om games van het illegale circuit af te houden juist zorgt dat mensen eerder geneigd zijn om niet te betalen voor het product, omdat ze door de crack immers geen last meer hebben van het gezeik als het internet er weer even uit ligt.

“Ik denk dat ik wel rustig kan zeggen dat onze game minstens 200.000 keer illegaal gedownload is.” Legt Refenes uit. “Onze game zit nu tegen de 2 miljoen verkopen aan en een percentage van 10% gedownloade games is niet vergezocht.” Refenes stelde ook dat hij illegaal gedownloade versies van de game niet ziet als geld dat uit zijn buidel gejat is. “Ons bedrijf heeft er dit jaar geen verlies op gedraaid en voor andere bedrijven zou dat ook moeten gelden.”

Het enige probleem, volgens Refenes, is dat bedrijven vandaag de dag zo veel geld spenderen aan DRM die in een paar dagen weer doorbroken kan worden, dat ze daar juist verliezen op gaan draaien. Niet economisch verantwoord dus en een bij voorbaat verloren wedstrijd.

Spellen zijn, ook naar mijn mening, veel aantrekkelijker voor de koper zonder alle moeite met DRM bij het installeren. Wat denk jij? Kan DRM voor jou het verschil betekenen tussen kopen en… niet kopen?

DRM is schadelijker dan piracy volgens Super Meat Boy ontwikkelaar

DRM is schadelijker dan piracy volgens Super Meat Boy ontwikkelaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch