PlayStation in onderhandeling om FromSoftware over te nemen
Een goede move?
Nog geen account? Registreer hier
Op Gamekings draait het momenteel vaak om zaken als terraflops, 4K en ray tracing. Logisch, met next gen consoles die ware powerhouses gaan worden en de PC die daar gewoon nog een schep bovenop doet. Toch hoeven we op de redactie niet de hele tijd immense open wereld games te spelen met high res graphics die minimaal op 60fps draaien. Zeker in de warme weken, waarin we veel buiten zitten, zijn card games als Hearthstone, Gwenth of Magic the Gathering minimaal net zo leuk. Zo speelt Emiel vrijwel dagelijks Hearthstone en ook JJ draait er in de treinen op vakantie zijn hand niet voor om.
In het kader van de Zomer Weken leek het ons daarom een leuk idee om fans van dit soort strategische card games voor te stellen aan een aantal interessante, maar minder bekende titels binnen dit genre. Want Hearthstone of The Elder Scrolls Legends kennen we nu wel. In deze post hebben we uit het grote aanbod drie aanraders gehaald. En mocht je meer leuke card games weten, laat het in de comments weten.
De eerste game is Faeria. Deze CCG lijkt op het eerste gezicht een normale card game. Maar het bevat een opvallende twist. Je moet in deze game namelijk het ‘speelbord’ zelf bouwen. Hierdoor voelt Faeria meer aan als een RTS met kaarten en minder als de zoveelste kloon van Hearthstone. Faeria kent bovendien ook een van de meest veelzijdige deck-building mechanics binnen het genre. De speler krijgt daardoor echt vrijheid bij het opbouwen van zijn deck.
Slay the Spire is een hoog gewaardeerde card game die je in je eentje kunt spelen. In deze roguelike game probeert de speler met behulp van een van de vier personages een toren van meerdere verdiepingen te beklimmen. En daarbij dient natuurlijk geknokt te worden. De gevechten vinden plaats via een op een collectible card game systeem, waarbij de speler nieuwe kaarten krijgt als beloning voor gewonnen gevechten. Slay the Spire is uit sinds 2019 en won al meerdere prijzen.
Tenslotte is er Ancient Enemy. Weer een totaal ander card game. En dat tekent de diversiteit binnen het genre. Ancient Enemy mixt turn-based combat met puzzels en voegt daar een complete skill tree en inventory system aan toe. Diepgang alom dus.
Deze drie games zijn maar een klein deel van het totale aanbod aan board- en cardgames dat je vandaag de dag kunt spelen. Het loont echt om daar eens verder in te duiken. En er zijn natuurlijk niet alleen fantasy card games beschikbaar. Je hebt ook de gewone kaartspellen nog. Pak kaarten aanschaffen en gaan met die hap. Heb je niet eens een spelcomputer voor nodig. Omdat er tientallen variaties zijn, is een overzicht van spelregels overigens wel zo handig.