Menu Premium

Disney annuleert Infinity en stopt met het uitgeven van games

Karim Shehata 11/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op deze late dinsdagavond dropt Disney even een flink bommetje. De Disney Infinity-uitgever heeft namelijk aangegeven zelf geen games meer te gaan maken of publiceren, wat ook meteen betekent dat de Disney Infinity-franchise hiermee tot zijn einde is gekomen.

Speculeren over waarom Disney dit besluit heeft genomen, hoeft overigens niet. Het bedrijf achter Mickey Mouse en Star Wars is zeer duidelijk in een statement: “Na een pittige evaluatie, hebben we besloten onze kijk op console gaming te veranderen en gaan we onze IP’s alleen nog licenseren. Deze aanpassing in onze strategie zorgt er meteen voor dat we stoppen met de productie van Disney Infinity, gezien het gebrek aan groei in de toys-to-life markt, samen met oplopende ontwikkelingskosten, een zeer uitdagend businessmodel hebben gecreëerd. Dit betekent dat we ontwikkelstudio Avalanche ook gaan sluiten,” aldus een zeer duidelijk Disney.

Disney bedankt daarnaast alle fans van Disney Infinity en spreekt natuurlijk ook lovend over de ontwikkelstudio die gesloten gaat worden. Eerder werd al bekend dat Disney Infinity 4.0 dit jaar niet zou verschijnen, maar duidelijk is nu dus dat dit nooit meer gaat gebeuren, mits Disney de IP dus zou ‘uitlenen’ aan een andere ontwikkelaar en uitgever, zoals het dat ook met Star Wars heeft gedaan in het geval van Electronic Arts. Echter lijkt dit uitgesloten, gezien het bedrijf het zelf heeft over een nauwelijks groeiende markt op dit gebied.

Overigens komen er nog wel twee retailreleases aan van Disney Infinity in mei en juni, namelijk drie nieuwe personages uit Alice Through the Looking Glass en de Finding Dory Play Set. Wat vind jij van dit besluit van Disney?

Bron: DisneyIGN

Disney annuleert Infinity en stopt met het uitgeven van games

Disney annuleert Infinity en stopt met het uitgeven van games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch