Menu Premium

Digital Extremes ziet Warframe graag op Xbox One verschijnen

Gamekings Redactie 22/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In eerste instantie gaat er niet bij iedereen een belletje rinkelen als we het hebben over Digital Extremes. Toch heeft de ontwikkelaar al een aardig portfolio. Zo hebben zij onder andere meegewerkt aan verschillende Unreal Tournament-delen en waren zij medeverantwoordelijk voor de BioShock-franchise. Ook zij gaan de stap naar de next-gen consoles proberen te overleven en dat doen ze met hun eigen Warframe. Op het moment komt er naast een PC-versie een variant voor de PlayStation 4, echter Digital Extremes ziet Warframe graag op Xbox One verschijnen. Wat zou ze tegenhouden, zou je denken?

Onderhand kunnen PC-gamers al een tijdje aan de slag met Warframe, terwijl consolegamers nog even moeten wachten op de PlayStation 4-versie. De free-to-play shooter komt, volgens de planning, alleen nog naar de console van Sony, waardoor Xbox One-fans de titel aan hun neus voorbij zien gaan. Dat ligt niet aan Digital Extremes, zegt de ontwikkelaar. “Als het aan ons ligt, zien we graag een release op de Xbox One. Het balletje ligt nu bij Microsoft, gezien zij nog onduidelijk zijn of onafhankelijke ontwikkelaars hun games kunnen uitbrengen op de Xbox One.”

Op het moment zijn onafhankelijke ontwikkelaars verplicht om met een uitgever samen te werken, wanneer zij hun games willen uitbrengen op de consoles van Microsoft. Het lijkt erop dat daar verandering in gaat komen, toch is het op het moment nog ontzettend onduidelijk. Als het aan Digital Extremes ligt, willen zij niet hun game uitbrengen op de Xbox One zolang het huidige systeem nog gehanteerd wordt door Microsoft. Meredith Braun, vice-president bij Digital Extremes, laat weten dat het vooral ligt aan de kosten die daar bij komen kijken. Op het moment dat een game wordt uitgebracht door een grote uitgever, moeten uiteraard ook de opbrengsten gedeeld worden. Dit is voor veel onafhankelijke ontwikkelaars financieel niet haalbaar. Het is dan ook vooral een statement tegen het systeem dat op het moment nog in stand gehouden wordt door Microsoft.

Eerder gingen er al de geruchten dat we binnen niet al te lange tijd meer gaan weten over het indie-beleid van Microsoft. Of dit goed nieuws gaat zijn voor de onafhankelijke ontwikkelaars moeten we nog achter komen uiteraard. Het zou zomaar kunnen zijn dat we positief verrast gaan worden en komende Xbox One-bezitters straks ook aan de slag kunnen met Warframe. Er is op het moment nog geen releasedatum bekend van de game, dus ook daar weten we graag meer van in de toekomst.

Digital Extremes ziet Warframe graag op Xbox One verschijnen

Digital Extremes ziet Warframe graag op Xbox One verschijnen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch